Med overtagelsen af en knap 1.700 kvm stor ejendom i Kastrup køber svensk investor sin 7. lager- og logistikejendom i Danmark.

Svenske Stendörren Fastigheter har har købt en lagerejendom på Kirstinehøj 12 i Kastrup på Amager til 20 millioner kr. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet både salg og udlejning af ejendommen og har nu formidlet salget af 3 ejendomme til Stendörren. Nye lejere er World Class Logistics og logistikgiganten Quick Cargo Service (QCS).

- Det er nu den 7. lager- og logistikejendom i Danmark, hvor vi nu samlet råder over 27.000 kvm, siger Johan Malmberg, investerings- og forretningsudviklingschef i Stendörren Fastigheter, der nu har ejendomme i Frederikssund, Hillerød, Glostrup, Hvidovre, Køge og nu den anden lagerejendom i Kastrup.

Industri- og lagerejendommen på Kirstinehøj 12 har et grundareal på 4.913 kvm og et etageareal på 1.678 kvm. Den nyere lagerbygning ligger i et område, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech har flere ejendomme til salg og udlejning.

Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 15. september 2022.

- Der er især et stort potentiale for handels-, serviceaktiviteter og diverse transport- og logistikbeskæftigelser, og i Kirstinehøj har vi en række spændende jern i ilden. Vi har flere gode ejendomme til salg og leje - både lager-, kontor- og detailejendomme. For eksempel to ekstraordinære boksbutikker til salg til en samlet værdi af 97 millioner kr., siger Thor Heltborg, direktør for koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Sælger er Litecom, der blandt andet leverer professionelt lysudstyr til store underholdningsprogrammer som X-Factor, Eurovision og Melodi Grand Prix.

- Vi har haft lager på Kirstinehøj i Kastrup siden 2005. Da vi i 2014 investerede i en ejendom i Priorparken i Brøndby, har vi løbende samlet vores aktiviteter der, og flere lokaler er kommet til med tiden, hvor EDC Erhverv i øvrigt har formidlet udlejningen. Det har givet os en markant bedre infrastruktur og et solidt råderum i forretningen, så da vi ville leje yderligere lagerplads i Brøndby, gav det god mening at frigøre kapital og sælge ejendommen på Kirstinehøj, som vi ellers har været superglade for, siger Torben Merrildgaard, økonomichef i Litecom.

Ballerup: de store projekter. Konferencen afholdes den 14. september 2022.

Den nye lejer på Kirstinehøj 12 i Kastrup er World Class Logistics (WCL), der lejer sig ind i lagerbygningen frem til 2032. Med WCL kommer også den tyske logistikgigant Quick Cargo Service (QCS), der har afdelinger i blandt andet Danmark, Schweiz, Holland og Østeuropa. Ligeledes flytter den danske afdeling af Sovereign Speed ind i ejendommen, hvorfra det skandinaviske knudepunkt skal styrkes. De 3 logistikvirksomheder har indgået et større samarbejde og flytter alle ind per 1. juli 2022.

- Vi var faktisk interesserede i at købe ejendommen. Konstellationen af samarbejdet gjorde det dog mere hensigtsmæssigt med en lejeaftale, og det passede fint, da Stendörren trådte til som investor, siger Jimmy Kjærsvold, direktør i WCL.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND