Selvom nordjyderne er Danmarksmestre i at forhandle nedslag i prisen ved køb af bolig, er priserne i Region Nordjylland steget med 4,9 procent i det seneste år.

Nye tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik viser, at flere huse har fået nye ejere, og priserne er fra 2. kvartal 2019 til 2. kvartal 2020 i gennemsnit steget med 2 procent. Region Nordjylland står for den største prisstigning på 4,9 procent, mens priserne i Region Syddanmark, som det eneste sted, er faldet med 0,9 procent.

- Den seneste tid har der været stor usikkerhed om, hvilken betydning coronakrisen får for boligmarkedet. De nyeste tal viser, at huspriserne det seneste år faktisk er steget de fleste steder i landet, og for første gang er prisen på et typisk hus på 140 kvm sneget sig op over 2 millioner kr., siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I Region Hovedstaden er boligpriserne det seneste år steget med 3,9 procent, mens de er steget med 2,6 procent i Region Midtjylland og med 1 procent i Region Sjælland.

Nordjyderne får de største rabatter ved huskøb
Boligkøberne er generelt gode til at få nedslag i prisen. Finans Danmark har på baggrund af unikke tal over tinglyste ejendomshandler i 2. kvartal 2020 opgjort, at danskerne betalte godt 950 millioner kr. mindre for husene i forhold til, hvad de sidst stod til salg til. Men rabatten på husene varierer på tværs af landets regioner.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

- Overalt i landet forhandles priserne på huse generelt ned. Det har vi en tradition for på det danske boligmarked – sælger sætter prisen lidt højere, og så finder man en pris, som både sælger og køber er tilfredse med, siger Ane Arnth Jensen.

I kr. og ører har nordjyderne i gennemsnit forhandlet husprisen ned med knap 85.000 kr., sammenlignet med hvad huset senest stod til salg for. Det svarer til en besparelse på 5,1 procent. Tilsvarende har købere i Region Hovedstaden sparet godt 138.000 kr. svarende til 3,4 procent.

- Størrelsen på købsrabatten kan skyldes flere ting. Det kan blandt andet være et udtryk for efterspørgslen efter huse, men også et udtryk for en forhandlingsvillighed, der er i markedet, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS