Onsdag den 14. august 2019 annoncerede den norske milliardær og hotelinvestor Petter Stordalen opkøbet af den finske hotelkæde Kämp Collection Hotels. Hotelkæden består af 11 hoteller og er markedsleder inden for luksus- og livsstilssegmentet i Finland. Med opkøbet er Stordalen og Nordic Choice Hotels nu blandt de største aktører på det nordiske hotelmarked.

I 2016 købte den norske hotelinvestor Petter Stordalen det gamle centralposthus ved Hovedbanegården i København. Den historiske ejendom er netop nu under ombygning og bliver fra 2020 et af Københavns største hoteller ved navn Villa Copenhagen. Nu tager Stordalen endnu et vigtigt skridt ind i det nordiske marked med købet af den finske hotelkæde Kämp Collection Hotels. Den finske nyerhvervelse sætter en fed streg under Petter Stordalens position som en af de vigtigste spillere i den nordiske hotelbranche.

- Købet af Kämp Collection Hotels er en milepæl for både Nordic Choice Hotels og mig selv. Det er et af de vigtigste køb, jeg har foretaget i mine mange år i hotelbranchen. Nordic Choice Hotels skal være en nordisk hotelkoncern, og som ny ejer af Kämp Collection Hotels bliver vi for alvor en vigtig nordisk spiller. Kämp Hotel er en institution i Helsinki, og alle 11 hoteller har helt unikke og enestående kvaliteter, som det globale hotelmarked næppe har set lignende. Derudover matcher hotelkædens værdier og kultur helt perfekt til Nordic Choice Hotels. Vi vil derfor også fortsætte med at drifte Kämp Hotels efter de stolte traditioner og bevare hotelkædens stærke værdisæt, siger ejer og grundlægger af Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Kämp Collection Hotels er kendt for sine ikoniske hoteller med otte premium-hoteller i Helsinki, et hotel i Sello, et i Espoo og et hotel ved terminalen i Helsinki Airport. Desuden åbner Kailaniemi Towers i Espoo i 2023. Hotelkæden råder over i alt 1406 hotelværelser, har 350 nye værelser i støbeskeen, driver 17 restauranter og har mere end 550 ansatte. Kämp Collection Hotels udgør således tilsammen 53 procent af premium-segmentet i Finlands hovedstad.

NB! De nye finansieringsløsninger for ejendom. Kurset afholdes d. 24. september 2019.

I 2016 åbnede Nordic Choice Hotels deres første to Clarion-hoteller i Finland, og i 2016 blev det finske boutiquehotel F6 i Helsinki også en del af porteføljen.

- Udvidelsen i Finland er derfor et vigtigt strategisk skridt for Nordic Choice Hotels. Vi kan se, at luksus- og livsstilssegmentet i hotelbranchen vokser globalt, og med overtagelsen af Kämp Hotels styrker vi vores tilbud af premiumhoteller i de nordiske lande, siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels.

- Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels har vist en imponerende evne til at opbygge stærke uafhængige hotelbrands i de nordiske hovedstæder - som fx The Thief i Oslo, At Six i Stockholm - ligesom det nye Villa Copenhagen i København også tegner lovende. Vi er overbeviste om, at Nordic Choice Hotels er det bedste match for Kämp Collection Hotels, og vi glæder os til at give vores nuværende og fremtidige gæster endnu bedre oplevelser på alle vores hoteller, siger Laura Tarkka, administrerende direktør for Kämp Collection Hotels.

Finlands popularitet som rejsedestination er vokset dramatisk i de senere år, både hos nationale og internationale rejsende. I 2019 blev landet udnævnt til 'The number one country to travel to' af Business Insider, og landet er i dag det hurtigst voksende hotelmarked i Norden inden for luksussegmentet.

- Finland og Helsinki er på alles læber; ud over at have verdens lykkeligste indbyggere er Finland kåret til det mest grønne, stabile, frie og sikreste land på planeten. Med overtagelsen af Kämp Collection Hotels binder vi de nordiske lande endnu tættere sammen, og vores mål er at hjælpe med at øge Finlands attraktivitet som rejsedestination i Norden og internationalt, siger ejer og grundlægger af Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.
 
     
    
 
 
 
     
    
 

Om Kämp Hotels

Historien om Kämp Hotels startede i 1887, da Carl Kämp grundlagde Grand Hotel i Helsinki, som i dag hedder Kämp Hotel og er Finlands mest berømte hotel. I dag består hotelkæden af 11 hoteller med stærke uafhængige hotelbrands, der bl.a. inkluderer Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian og Klaus K. Derudover driver Kämp Hotels nogle af Finlands mest berømte restauranter. I 2019 har virksomheden et mål for en omsætning på EUR 100 millioner (EUR).
 
     
    
 


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter