Storcenter Nord i Aarhus er et skridt nærmere realisering af et ønske om at ombygge og udvide med flere butikker, biograf, erhverv og boliger. Der gives mulighed for opførelse af op til 4.000 kvm erhverv og 14.200 kvm boliger. Der stilles ikke krav om almene boliger.

Planen om en udvidelse af Storcenter Nord på Katrinebjerg er kommet endnu et skridt nærmere, idet byrådet i Aarhus den 14. august 2019 sendte et lokalplanforslag (PDF) for projektet i høring.

Storcenteret, der ejes af Salling Group, udvides efter planen i østlig retning mod Finlandsgade og nordlig retning mod Helsingforsgade med butikker og erhverv. Ovenpå centeret etableres en biograf med flere sale og boligbebyggelse i varierende højde på 5 og 6 etager mod Finlandsgade og Helsingforsgade.

30 procent af boligetagearealet anvendes til familieboliger. Der er ikke stillet krav om etablering af almene boliger, da et todelt ejerskab vil vanskeliggøre opførelse, drift og udvikling af centeret.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

- De boliger, der opføres, bliver blandede boliger. Den del, hvor der kan kræves almene boliger, er på arealet ud mod Finlandsgade, hvor der bliver bygget 4.500 kvm boliger. Hvis man skal kræve 25 procent af 4.500 kvm, så bliver det 1.125 kvm almene boliger. Hvis man bygger lejligheder på 75 kvm, så kan der opføres 15 almene boliger, sagde rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, på byrådsmødet.

- Det er det, vi snakker om i volumen. Det vil være en meget lille afdeling, sagde han videre.

Bruttoetagearealet for lokalplanområdet må ikke overstige 56.000 kvm inklusiv det eksisterende storcenter svarende til en bebyggelsesprocent på 175. Lokalplanen giver mulighed for i alt 20.400 kvm til detailhandel, og der gives mulighed for opførelse af op til 4.000 kvm til erhvervsformål og 14.200 kvm til boligformål svarende i dette projekt til cirka 250 boliger i varierende størrelser.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter