Den centrale del af Rødovre er på vej mod en stor omdannelse. Der kommer blandt andet et nyt hovedstrøg fra Rødovre Centrum og gennem det nye område, Bykernen. De første lokalplaner for området sendes i høring i næste uge.

En del af det centrale Rødovre fremstår i dag som et ældre og slidt industri- og erhvervsområde. I de kommende år skal det omdannes til et attraktivt område, som blandt andet byder på byliv, moderne boliger og rekreative områder. Kommunalbestyrelsen har arbejdet med planerne i flere år, og nu er de første 2 lokalplaner klar med samlet 800 boliger.

- Nu starter omdannelsen af Bykernen. Det er en fantastisk beliggenhed, og det skal være et af de mest attraktive bymiljøer i hovedstaden. Det kommer til at tage mange år, før vi er i mål. Udviklingen sker i respekt for de private grundejere i området, som selv bestemmer tempoet. Som kommune går vi selvfølgelig forrest med de grunde, vi selv ejer, siger borgmester Erik Nielsen.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Flere af ejendommene i lokalplanområdet huser i dag kommunale arbejdspladser, som skal flyttes.

Et lokalplanforslag, der kommer i høring i næste uge, omfatter et større område i den vestlige del af Egegårdskvarteret mellem Tårnvej, Rådhusområdet, Tæbyvej og boligbebyggelsen Sibeliusparken. Her etableres et nyt hovedstrøg, og området omdannes fra et slidt industri- og erhvervskvarter til et attraktivt område for boliger og lettere erhverv i bebyggelse i 2-6 etager.

Hovedstrøget strækker sig fra Rødovre Centrum over Rådhuspladsen gennem lokalplanområdet fra Gunnekær til Tæbyvej/Næsbyvej og får 3 centrale pladser. Den første plads er Rådhuspladsen, som ligger udenfor lokalplanområdet. Den første af de 2 nye pladser ligger umiddelbart nord for Egegårdsvej - ”Byhaven” og den næste midt i den nye bebyggelse lidt syd for Tæbyvej – ”Aktivitetspladsen”. Nord for den centrale plads ”Byhaven” ved Egegårdsvej er der mulighed for et ikonbyggeri på op til 6 etager.

En anden lokalplan, der ligeledes sendes i høring i næste uge, skal give mulighed for at udføre en karrébebyggelse på 14.300 kvm ved Næsbyvej og Egegårdsvej. Bebyggelsen består af erhverv i stueplan og boliger fra 1. til 6. etage. Der bliver 12.700 kvm boliger i varierende typer og størrelser svarende til i alt 120-130 boliger. I stueplan udnyttes 1.600 kvm til mindre erhverv.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS