Frem mod år 2030 omdannes Odense-bydelen Vollsmose til en attraktiv bydel. Odense Kommune, FAB og Civica er i fuld gang med at finde en privat investor til et udviklingsselskab, og både pensionsselskaber, investeringsfonde og private investorer har budt ind på opgaven.

Mandag den 11. januar 2021 var der frist for indgivelse af ansøgning om prækvalifikation til den attraktive rolle som 4. part i et arealudviklingsselskab, der kan udvikle 370.000 kvm byggegrunde og stå for et estimeret salg af 160.000 kvm byggeretter i Vollsmose. Investoren får mulighed for at købe et areal til mindst 300 boliger og at blive bygherre på et muligt kontorhus med 500 offentlige arbejdspladser.

6 interesserede investorer havde budt ind på opgaven. Alle 6 levede op til udbudskriterierne og 5 er udvalgt til prækvalifikation. Blandt de prækvalificerede er både pensionsselskaber, investeringsfonde og private investorer.

Som et led i etableringen af det nye arealudviklingsselskab, vil der blive udviklet en særskilt plan for de nye boliger og erhverv, som selskabet skal byggemodne og sælge arealer til.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

- Vi har besluttet at forandre Vollsmose fundamentalt og det er en stor opgave, hvor kun få investorer har musklerne til at være med. Vi vil skabe en ny bydel med nye, attraktive boliger, som kan danne rammen om det gode liv, som alle odenseanere skal have mulighed for at leve - også i Vollsmose. Derfor er jeg utroligt tilfreds med, at vi har fået hele 6 seriøse ansøgninger om at være med til at gennemføre et af Danmarks mest ambitiøse bydelsprojekter. Den fysiske omdannelse af Vollsmose er det konkrete billede på de høje ambitioner, vi har for Odenses vel nok mest omtalte bydel, siger borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel.

Den videre dialog med de 5 prækvalificerede investorer går nu i gang og fortsætter frem til april 2021. Til sommer skal de prækvalificerede ansøgere afgive deres endelige bud på opgaven.

Udbuddet afgøres i september 2021.

Hele konkurrencen løber fra begyndelsen af november 2020 og frem til september 2021.

Vollsmose består i dag af almene boliger opført mellem 1967 og 1981. I de kommende år opføres 1.600 private boliger, 1.000 almene familieboliger rives ned og de resterende 1.800 almene boliger bliver renoveret.

 

 


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS