Aalborg Kommune var til stede på Mipim i Cannes for at promovere en række byudviklingsområder, og der var særligt stor interesse for området omkring Sygehus Nord, hvor der samlet er mulighed for at udvikle 59.000 kvm.

Området langs Jyllandsgade, Håndværkerkvarteret, Løvvangområdet samt området ved Scoresbysundvej og Universitetsboulevarden var blandt de nye byudviklingsområder i Aalborg, som borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) havde taget med til ejendomsmessen Mipim i Cannes. Men særligt området omkring Sygehus Nord gjorde sig bemærket blandt investorer. Det skriver Nordjyske.

- Der var ekstra stor interesse omkring Sygehus Nord og muligheden for at kunne komme i gang med det område, siger Thomas Kastrup-Larsen til avisen og påpeger, at der var stor interesse både fra pensionskasser, udenlandske investorer.

NB! Herning: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. maj 2019.

Sygehus Nord, hvor 40.000 kvm bygninger samt kælder står til omdannelse, når sygehuset flytter i 2020/21. Dertil kommer kommer et antal kvm på Gåsepigen og i Urbansgade, så der samlet er mulighed for op mod 59.000 kvm byggeri i området.

Ud over boliger viste investorerne på messen også interesse i at bygge hoteller samt lagerlokaler, produktionsfaciliteter og kontorer.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse