Hovedstadskommune med 8.000 støjramte boliger opfordrer transportminister Benny Engelbrecht (S) til at overdække motorvejene i de tættest beboede byområder.

Med flere end 8.000 støjramte boliger er Gladsaxe den af omegnskommunerne, der er mest plaget af støj og støjen er siden 2012 steget med 30 procent. Derfor inviterer borgmester Trine Græse (S) nu transportministeren til at samarbejde om et pilotprojekt om at overdække Hillerødmotorvejen på strækningen, hvor motorvejen skærer sig gennem det tætbeboede Bagsværd.

- Beboerne langs vores motorveje i byområderne er nu så støjplagede, at støjværn ikke længere løser problemerne. Derfor er spørgsmålet, om vi skal gøre noget alvorligt ved det som for eksempel at overdække dem i de tættest beboede områder, som man har gjort med succes mange andre steder i Europa, eller om vi bare skal acceptere, at omegnskommunerne ender som de rene motorvejsudfletninger, siger Trine Græse i en pressemeddelelse.

I det hele taget opfordrer Gladsaxes borgmester alle aktører på transportområdet til samarbejde om at få udviklet en strategisk og sammenhængende infrastruktur for hele hovedstadsområdet.

- Som kommuner har vi alle sammen hver vores særinteresser, og det kan ikke være anderledes. Men hvis vi skal undgå, at vores borgere drukner i trafik og støj, er det vigtigt, at vi står sammen om at skabe en strategisk og sammenhængende infrastruktur, hvis det fortsat skal være attraktivt at bo i forstadskommunerne, siger Trine Græse.

Borgmesteren peger blandt andet på et stærkere strategisk net af kollektiv trafik med flere letbaner og hurtigbusser, stærke knudepunkter med bedre terminaler og bedre forhold for cyklister som en af måderne til at understøtte den kollektive trafik.

- Mere asfalt løser ikke udfordringerne. Det skal være lettere at være mobilist, hvor bilen ikke automatisk er det første valg. Lige nu har vi en enestående mulighed for at tænke nyt og sammenhængende på hele transportinfrastrukturområdet. Den chance må vi ikke lade gå fra os, understreger Trine Græse.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032