Norske Snøhetta, københavnske SLA og aarhusianske Kristine Jensens Tegnestue er netop blevet udvalgt til at komme med hver deres forslag på at skabe en ny Solnedgangsplads i Gammel Skagen.

Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen Gammel Skagen inviterede i juni interesserede arkitektfirmer til at byde ind på opgaven om omdannelse af Solnedgangspladsen i Gammel Skagen. Projektet indgår som en del af Realdanias kampagne Stedet tæller. Ved fristens udløb den 15. august 2015 havde 30 arkitektfirmaer meldt sig som interesserede.

Nu har Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen Gammel Skagen udvalgt de 3 prækvalificerede arkitektfirmaer, der skal give hver deres bud på, hvordan opgaven kan løses. De 3 prækvalificerede er Snøhetta, SLA og Kristine Jensens Tegnestue.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. janaur 2016.

- Vi er både begejstrede og overraskede over den store interesse, der har været for at være med, og over det høje niveau hos ansøgerne. Det vidner om en stor interesse for opgavens karakter og ikke mindst for stedet, som er yderst centralt for Gammel Skagens identitet og karakter. Nu glæder vi os til at se resultatet i form af de tre løsningsforslag, som skal være indsendt senest den 15. december i år, siger formanden for teknik og miljø i Frederikshavn, Lars Møller.

Den økonomiske ramme for projektet er på 6.4 millioner kr. som er tilvejebragt med Realdanias støtte og Frederikshavn Kommune samt Inge og Asker Larsens fond og ENV fonden. Det er Arkitektforeningens Konkurrenceudvalg, der sammen med Frederikshavn Kommune, Grundejerforeningen og Realdania skal udvælge vinderprojektet, som offentliggøres i slutningen af februar 2016. Herefter skal projektet sendes i udbud med realisering i første del af 2017, og indvielse af pladsen forventes i juni 2017.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter