Østerbros nye skøjtehal bliver en attraktiv og aktiv spiller i den helt nye bydel Østre Gasværkskvarteret. Den arkitektoniske grundide har været at flette kvarters historie og nutid sammen i en ny skøjtehal, hvor åbenhed og tyngde skaber et indbydende og robust samlingspunkt, som bliver startskuddet for Østerbros nye samlingspunkt.

En ny bydel er på vej til at vokse frem på Østre Gasværks-grunden omkring den kommende skøjtehal med et areal på 5.500 kvm. Skøjtehallen tegnes af Christensen & Co. Arkitekter.

- Vi har haft stort fokus på at skabe et udadvendt og socialt hus, der appellerer bredt til både unge og gamle, familier og organiserede idrætsudøvere, der dyrker kunstskøjteløb og ishockey. Kort sagt en hal, som har faciliteter til både formelle og uformelle sportsaktiviteter, siger Thomas Nørgaard, der er partner hos Christensen & Co. Arkitekter.

NB! Rødovre: De store projeker. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Opgaven med at designe en skøjtehal er ikke ny for tegnestuen, der står bag en lang række idræts- og kulturprojekter som Ørestad skøjtehal, der slog dørene op i 2016 og som netop har lagt is til VM i ishockey 2018.

Traditionelt er skøjtehaller lukkede og tilfældige forbipasserende, har ingen anelse om, hvad der sker inde bag facaden. Men for Christensen & Co. Arkitekter er design og byggeri af skøjtehaller en helt særlig disciplin, hvor kontrasten mellem koldt og varmt afspejler skøjtehallens varme sociale ånd og iskolde funktionalitet. Dette spænd giver et enormt kreativt mulighedsrum, som arkitekturen skal afspejle.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 5. september 2018.

- Ved at synliggøre, hvad der faktisk sker inde i hallen, får du måske lyst til at kigge på eller komme indenfor og selv deltage i aktiviteterne. Det skaber simpelthen en krydsbestøvning mellem skøjtehallens brugere internt og mellem brugerne og byens borgere, siger Thomas Nørgaard.

Derfor har det været essentielt at skabe visuelle forbindelser mellem husets funktioner og de sociale mellemrum, sådan at man for eksempel som skøjteløber på isen kan se fodboldspillerne i det tilstødende sportslandskab eller få et kig op til dansesal og styrketræningsrum. Skøjtehallen kommer også til at rumme en café og skøjteudlejning.

Kvarterets identitet er en del af det arkitektoniske udtryk
Skøjtehallens facade bliver kendetegnet ved jordfarver, teksturer og sanselighed, der refererer til omgivelsernes industrielle byggeri med karske former og robust arkitektur eksempelvis, den nærliggende transformerstation tegnet af Hans Christian Hansen, Østre Gasværk af Martin Nyrop, der også har tegnet Københavns Rådhus og det nærtliggende Svanemølleværk af Louis Hygom.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes d. 30. oktober 2018.

Den nye skøjtehal bliver opført mellem de bevaringsværdige bygninger og bliver en transformation af den tidligere og rå industri og det nye boligområde.

Skøjtehallen er tegnet af Christensen & Co Arkitekter i et Offentligt Privat Partnerskab (OPP). DEAS og totalentreprenøren CASA skal henholdsvis stå for bygningsdrift og opførelse af skøjtehallen, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter