Forholdet mellem antal fremvisninger og boligsalg ligger på niveau med 2020, viser nye tal.

Ifølge tal fra ejendomsmæglerkædens Estates godt hundrede forretninger har antallet af boligfremvisninger nemlig udviklet sig stabilt siden årsskiftet, og forholdet mellem antal fremvisninger og antal salg ligger på niveau med 2020. I 2021 var der færre fremvisninger i forhold til antal salg.

Ifølge Estate viser tallene, at der stadig ikke er grund til at tale boligmarkedet ned.

- Stigende renter og inflation vil selvfølgelig altid påvirke boligmarkedet, især fordi det grundlæggende bliver dyrere at finansiere boligen, men vi skal huske på, at vi kommer fra et ekstremt lavt renteniveau, hvor en rente på 3 procent lyder voldsom, men kigger man historisk på renteniveauet herhjemme, er det ikke alarmerende, og de fleste bør stadig kunne være med, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

Eftersom de færreste i dag køber, før de har solgt, bør bytteforholdet stadig være det samme. Og derfor mener han, at de fleste vil kunne komme videre uden de store forhindringer.

- Det er klart, at det aldrig er sjovt at se sin bolig falde i værdi på grund af forhold, man ikke selv kan påvirke, men hvis man som flertallet har en forholdsvis lang tidshorisont, bør det ikke spille en stor rolle, fordi boligpriserne historisk går op og ned, men på den lange baner viser de sig at stige, siger Thomas Hovgaard.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. oktober 2022.

Han mener, at antallet af fremvisninger afspejler, at private bolighandler fortrinsvist er baseret på dybe behov og ikke spekulation, som man så tegn på op til finanskrisen.

- Uanset hvordan boligpriserne udvikler sig, har vi stadig nogle grundlæggende boligbehov, der skal stilles, fordi vores liv ændrer sig. Under Corona så vi netop nogle meget voldsomme og akutte behov, som gav et rekordhøjt salg, i år vil vi sikkert se et mere moderat salg som følge af den økonomiske situation, men folk vil stadig flytte og de fleste vil stadig kunne finansiere deres bolig, selvom renterne er stigende i en periode, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS