1. etape af boligprojektet Søbyen er gået i gang. I alt skal der bygges 110 boliger i Søbyen, hvoraf de 36 af dem bygges i 1. etape.

Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde, har taget første spadestik på en gamel gartnerigrund i Skanderborg, hvor lejlighederne og husene i 1. etape af Søbyen skal bygges. I 1. etape, af de i alt 3 etaper, bygges der 28 lejligheder og 8 gårdhavehuse. Når alle Søbyens 3 etaper er færdige, vil Søbyen dække over 88 lejligheder og 22 gårdhavehuse. Boligerne bliver mellem 93 og 177 kvm. Selve arealet, som Søbyen skal dække er i alt 13.000 kvm.

Salget af de 110 boliger varetages af Home, der oplyser, at 23 af de 36 boliger i 1. etape er enten solgt eller reserverede. Home oplyser også at der var lagt billet ind på en stor del af de 23 boliger allerede inden byggeriets opstart kunne fastlægges.

-  Det skyldes i høj grad beliggenheden midt i byen, samt at det er gode lejligheder, som Laban Arkitekter har tegnet, alle med hver deres kvaliteter. Med lys fra både øst og vest i alle boliger, og de der bor i stuen har en lille have, mens de andre lejligheder har 2 altaner med en fremragende udsigt, fremhæver ejendomsmægler Morten Elmgaard fra Home Skanderborg/Ry.

Undervejs er byggestart blevet udskudt i næsten 1 år på grund af en klage til Natur- og Miljøklagenævnet i august sidste år indsendt af naboerne til den tidligere gartnerigrund.
Bag projektet står entreprenørselskabet Kaj Ove Madsen, entreprenør Søren Vidriksen og projektudvikler Finn Birkjær. De udviser stor tilfredshed med projektet. Bygherre Finn Birkjær er imponeret over den tålmodighed, som mange af køberne til lejlighederne og gårdhavehusene i 1. etape har udvist.

- Nogle af dem har altså købt for rigtig længe siden. Deres opbakning til projektet er afgørende for, at vi nu er i gang, understreger Finn Birkjær, på vejene af Søbyen.

Han oplever stor interesse både lokale og regionalt for Søbyen og forventer, at den blot vokser, når boligerne nu begynder at tage form.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: 13. årlige Udvikling og investeringer i Aarhus. Konferencen afholdes d. 22. januar 2014

OBS! Copenhagen Property Summit 2014
D.21.-22. maj deltager 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden i årets branchemesse COPSUM2014. Med et stærkt fokus på vidensdeling igennem diskussioner og konferencer, og på at skabe netværk og forretningsmuligheder for alle deltagere er ByensEjendom ApS stolte af at invitere til COPSUM2014 - se programmet og tilmeld dig via hjemmesiden.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens