I Carlsberg Byen blev først spadestik fredag morgen taget Købke Hus med 15.000 kvm lejligheder, erhverv og detail og Scherfig Hus med 134 lejligheder. De ligger begge i bykvarterets nordøstlige hjørne med historiske bygninger som nærmeste naboer.

I dag, den 27. maj 2016, stak Arpe & Kjeldsholm, der er totalentreprenører på bygge­rierne, spaden i jorden til yderligere 2 store byggeprojekter i Carlsberg Byen.

- De 2 projekter, vi i dag tager hul på er gode eksempler på, at vi skaber et bykvarter, hvor der både er liv inde i husene og mellem husene. De ligger nemlig i et område med både historie og sjæl, ligesom det er et område med mange grønne arealer, boldbaner og legeplads til kvar­te­rets børn. I byrummet Købke Plads opfører vi et amfiteater, som for eksempel kan bruges til leg, op­hold, teater eller skating, sagde Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, i forbindelse med byggestarten.

NB! AMAGER: Investerer 30 milliarder i byudvikling på Østkysten. Konferencen afholdes d. 31. august 2016.

- Dertil kommer, at projekterne indeholder både byhuse og små og store lejligheder, hvilket er med til at sikre, at vi får et mangfoldigt bykvarter med boliger i mange størrelser og prisklas­ser, tilføjede han.

Jens Nyhus samt Tim Kjeldsholm fra , holdt begge tale, hvorefter de sammen tog det første spadestik. Efterfølgende blev der serveret morgenmad fra en lokal café for de mange fremmødte.

I Købke Hus blandes byhuse, lejligheder, erhverv og detail i ét projekt. AK83 er arkitekter, Oluf Jørgensen A/S ingeniører og SLA landskabsrådgiver på projektet, der indeholder en erhvervsdel på 5.000 kvm ud mod Ny Carlsberg Vej, en dagligvarebutik på 1.000 kvm samt café ud mod det kommende byrum Købkes Plads.

NB! Campusbyggeri i København for 3,9 milliarder. Konferencen afholdes d. 25. oktober 2016.

Ovenpå café- og detail­byg­ge­riet opføres et 5-etagers lejlighedsbyggeri ligeledes ud mod Købkes Plads. Derudover opføres der 7 byhuse ud mod det grønne areal ved Humleby. Købke Hus er indflytningsklart i begyndelsen af 2018.

Scherfig Hus kommer til at indeholde 104 forskellige lejligheder. Herunder 18 2-væ­relses lejligheder. Boligerne ventes er indflytningsklare sidst i 2017.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032