Der er nu indgået en aftale mellem Sønderborg Kommune og Forsvaret om køb af Sønderborg Kaserne. Købsprisen er endnu ikke offentligjort.

Aftalen indebærer, at overtagelsen vil ske snarest muligt. Forsvarsminister Nicolai Wammen har i dag orienteret partierne bag forsvarsforliget om købsaftalen.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen havde varslet, at en aftale ville være på plads i denne uge, og at aftalen dermed også ville være klar til at blive behandlet i byrådet på byrådsmødet onsdag den 3. september. Nu ligger der en aftale klar, og det er en aftale, som borgmester Erik Lauritzen er rigtig godt tilfreds med.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Trekantområdet og Kolding investerer 62 milliarder i byudvikling frem til 2025. Konferencen afholdes d. 25. november 2014

- Jeg vil først gerne rose Forsvaret for den positive atmosfære, og den imødekommenhed der har været under forhandlingerne. Der har fra Forsvarets side gennem hele forløbet været en forståelse for, hvad Sønderborg Kaserne betyder for byen og for kommunen. Og derfor har vi fået en rigtig, rigtig god aftale i hus. Jeg kan desværre ikke offentliggøre hvad købsprisen er endnu, men jeg kan godt afsløre, at jeg mener vi har fået et endog meget tilfredsstillende resultat med fra forhandlingsbordet, udtaler borgmester Erik Lauritzen.

Når borgmesteren ikke kan offentliggøre købsprisen for Sønderborg Kaserne endnu, så er det fordi, sagen skal endeligt godkendes i Folketingets Finansudvalg den 9. oktober 2014.

- Når partierne er enige om salget, så skulle det være en formsag at få aftalen igennem Finansudvalget, fortæller Erik Lauritzen og tilføjer, at han er glad for, at der efter debatten om oprettelsen af et midlertidigt asylcenter på den tomme Sønderborg Kaserne, nu er skabt klarhed over kasernens fremtid.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Trekantområdet og Kolding investerer 62 milliarder i byudvikling frem til 2025. Konferencen afholdes d. 25. november 2014

- Sønderborg Kommune overtager nu lejekontrakten fra Forsvaret, og sikrer sig herigennem lejeindtægterne fra asylcentret, som samtidig skaber 30 til 50 nye arbejdspladser i byen. Byggeriet af hotellet på havnen fortsætter efter planen, og så kan vi oven i købet begynde med at lægge planer for kasernens fremtid, når asylcentret lukker, hvad det senest gør i udgangen af 2016. Og samtidig gør vi et humanitært stykke arbejde for mennesker i nød. Alt i alt mener jeg faktisk vi i Sønderborg kan være rigtig godt tilfredse, fortæller borgmesteren.

Sønderborg Kommune købte tidligere i år Sergentskolens tidligere øvelsesterræn på Kær Vestermark  samt KFUM-grunden på Gerlachsgade. Disse blev overdraget til kommunen den 1. maj i år. Med købet af Sønderborg Kaserne har Sønderborg Kommune således nu overtaget alle bygninger og arealer, som tidligere blev benyttet af Sergentskolen


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter