Den igangværende genåbning af samfundet og muligheden for at rejse har lagt en kraftig dæmper på lysten til at købe sommerhuse efter et år med rekordsalg.

Alle fede fester slutter på et tidspunkt. Sådan er det også for den fest, der har varet godt halvandet år på det danske sommerhusmarked, hvor sommerhuse er blevet revet væk til priser, som de færreste havde forestillet sig. Ifølge de nyeste tal fra Boligsiden.dk ligger handelsaktiviteten på sommerhusmarkedet i sidste uge kun 12 styksalg fra gennemsnittet af de sidste 5 år, som var 230 salg for uge 26.

Udviklingen kommer ikke bag på administrerende direktør fra ejendomsmæglerkæden Nybolig, Peter J. Mattsen.

-Der er selvfølgelig en grænse for, hvor mange sommerhuse der kan sælges, og den ser ud til at være nået nu, hvor vi står midt i en aktiv genåbning af samfundet, hvor mange danskere er blevet vaccineret og har fået mulighed for at rejse igen, siger Peter J. Mattsen.

Hvordan sommerhusmarkedet kommer til at udvikle sig de næste par år, afhænger i høj grad af tilstedeværelsen af Corona og mængden af restriktioner, som vil påvirke vores hverdag, vurderer han.

-Hvis vi får helt og aldeles bugt med Corona, så vi i 2022 kan leve som før pandemien, er der en chance for, at den opsparede udlængsel vil kunne resultere i et stigende udbud af sommerhuse. Jeg tror, mange har impulskøbt sommerhuse det seneste år, fordi de ikke har kunnet rejse, og det er givet, at nogle vil opdage, at de måske ikke har behovet, når verden bliver, som vi kender den igen, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri