De seneste 3 måneders prisfald på sommerhuse ændrer ikke på det faktum, at danske sommerhusejere siden nedlukningen i marts 2020 i gennemsnit har oplevet en værdistigning på godt 360.000 kr.

Trods faldende priser de seneste 3 måneder i træk har sommerhusejere stadig ingen grund til at være bekymrede. Værdien på deres sommerhuse er nemlig i gennemsnit steget med godt 360.000 kr., siden Danmarks lukkede ned 11. marts 2020. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Estate har foretaget af tal fra Boligsiden.dk.

- For første gang i lang tid oplever danske sommerhusejere, at deres sommerhuse bliver solgt til lavere priser end for blot få måneder siden, mens både ejerlejligheder og villaer holder prisniveau eller fortsætter en svag stigning, men det er ikke noget, man skal ligge vågen om natten over, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Estate.

Ifølge ham er sommerhuse den boligtype, som er mest udsat for konjunkturudsving.

Ferieprojekter, sommerhuse og udvikling af campingpladser. Kurset afholdes den 8. september 2022.

- Langt de fleste ejer deres sommerhus i mange år, og her betyder det ikke det store, om priserne går op eller ned en gang i mellem. Det er naturligt, da sommerhuset er en ekstra bolig, som er den første, der bliver skåret fra, hvis økonomien strammes, og omvendt er det også i opgangstider, at der bliver købt flere sommerhuse og priserne på dem stiger, som vi har set under Corona, siger Peter J. Mattsen.

Statistisk er det normalt, at priserne på sommerhuspriserne tager et dyk i efteråret for igen at stige i løbet af foråret, hvor sulten efter sommerhuse traditionelt stiger.

- Denne gang kan vi godt komme til at se et lidt større prisfald henover vinteren, fordi der blev handlet historisk mange sommerhuse de seneste tyve måneder, men man skal også huske på, at vi taler om næsten unaturlige prisstigninger de seneste halvandet år, som de færreste havde set komme, så selvom de vil falde mere end normalt, står danske sommerhusejere stadig tilbage med en pæn stigning under pandemien, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS