Et nyt stort udviklingsområde er skudt frem i København. På Sølvkysten langs Amager Strandvej foregår et sandt byggeboom. Københavns Lufthavn fremlagde den 30. januar i år, en konkret vision for en udbygning til 20 mia. kr., så lufthavnen kan håndtere op til 40 millioner passagerer årligt - dobbelt så mange som i dag.

Ikke langt fra lufthavnen, Øresundsbroen og Øresund, findes Scanport, som er et nyt erhvervsområde under udvikling. Det er tiltænkt, at der skal opføres en række kontorejendomme til 1.8 mia. kr., med et samlet areal på ca. 90.000 kvm.

I det samme område, for enden af Øresundsvej og langs Amager Strandvej, udvikles og bygges der rækkehuse og boligtårne i op til 21 etager. De nye boligbyggerier løber op i en samlet værdi af 3.2 mia. kr. Samtidig skal der i området være plads til almindeligt tæt lavt boligbyggeri, pladser, forretninger, bevaringsværdige industriejendomme mm.

For enden af Amager strandvej ligger Refshaleøen - en kunstig halvø der blev anlagt af Københavns havnevæsen i 1868. Refshaleøen udgør ca. 500.000 kvm, og ejes af Refshaleøens Ejendomsselskab. Øen er i dag i en hastig forandring. På grund af den attraktive beliggenhed, som gør det oplagt at bygge på øen, bejles der til Refshaleøen fra flere sider.    

Mellem Refshaleøen og det nordlige Amager ligger Margretheholmen - et 125.000 kvm stort område der er under omdannelse til et nyt bykvarter. Der skal bygges i alt 77.400 kvm etageareal og i år blev det besluttet også at opføre 86 studielejemål som skal stå klar i 2015.

Programmet for 'Sølvkysten på Amager udbygges for 30 milliarder' den 9. september lyder således:

09.00
Registrering og morgenkaffe


09.30
Velkomst


09.35
Overblik: Konkrete planer og projekter

Sølvkysten oplever i disse år en enestående udvikling, med udbygningen af lufthavnen, en stigende tilflytning af virksomhedshovedsæder og attraktive boligområder. Hvordan skal området udvikles og udnyttes frem mod 2025 i forhold til detailhandel, boliger, kontorer, industri, hoteller og infrastruktur? Hvad sker der på Refshaleøen og i Kløvermarken? Hvor findes der ledige byggegrunde?


10.00
Udbygning af Københavns Lufthavn for 20 mia. kr.

Københavns Lufthavn udvider deres 250.000 kvm med 80%. Terminalerne udvides så lufthavnen kan håndtere 40 millioner passagerer årligt, hvilket er dobbelt så mange som i dag. Planen omfatter også kontorbyggeri på 70.000 kvm og et nyt hotel som skal give flere konferencefaciliteter samt bedre muligheder for at overnatte tæt på lufthavnen. Hvad er planen for de kommende projekter, og hvornår bydes de ud?


10.25
Scanport - Opførelse af 90.000 kvm erhvervsejendomme til 1.8 mia. kr.

Scanport ejes af Skanska og er et erhvervsområde, der er placeret ud til vandet med udsigt til Øresund. Blandt de virksomheder, der har valgt at etablere sig i Scanport, er Astellas Pharma og Scandinavian Business Seating. Derudover har Ferring valgt at flytte sit danske hovedkontor til Scanport i 2016. Hvordan er investeringen i Scanport tænkt, hvem henvender den sig til, og hvad er tidsfristerne? Hvor er der plads til ny udvikling?

Ole Samsøe Teilmann, Projektudviklingschef, Skanska Commercial Development Nordic   


10.50
Kaffepause og networking


11.20
Nyt boligbyggeri til 3.2 mia. kr. langs Amager Strandvej

Behovet for nye boliger nu og i fremtiden er på sit højeste. De seneste år har flere ejendomsudviklere i stor stil opført boliger på Amager Strandvej. I alt er der over 2.000 boliger på vej langs Amager Strandpark. Hvad er planerne for fremtiden? Hvad skal der bygges, og hvor er der ledige grunde?


11.45
Udvikling af Refshaleøen: Nu sker der noget

Refshaleøen i Københavns havn har et grundareal på 500.000 kvm. Øen ejes i dag af Refshaleøens Ejdendomsselskab, som ejes af de 4 pensionskasser Sampension, PKA, PFA Pension og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Virksomheden står for den langsigtede planlægning og udvikling af området. Deres plan er på sigt at gøre Refshaleøen til det bedste sted at leve i København. Hvordan realiseres denne plan? Findes der konkrete projekter?

Claus Hovmøller Jensen, Plan- og udlejningschef, Refshaleøens Ejendomsselskab A/S   


12.10
Margretheholmen - Omdannelse til en levende bydel

Et 125.000 kvm stort område mellem Refshaleøen og det nordlige Amager er under omdannelse til et nyt bykvarter. Der skal bygges i alt 77.400 kvm etageareal. Af disse skal 90 % anvendes til boliger, mens resten er tiltænkt serviceformål. Det er i 2014 også besluttet at opføre 86 studielejemål som skal stå klar i 2015. Hvad er tidsfristerne for de forskellige projekter? Findes der konkrete planer for mere nybyggeri?


12.35
Spørgsmål og afslutning


12.45
Frokost

Læs mere om konferencen og tilmelding her på hjemmesiden.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS