Spacemakers software skal hjælpe Rødovre Kommune til bedre at visualisere og optimere kommende byudviklingsprojekter. I første omgang anvendes softwaren i forbindelse med 3 projekter på tilsammen omkring 200.000 kvm.

Som den første kommune i Danmark indleder Rødovre Kommune et samarbejde med softwareleverandøren Spacemaker. Aftalen sker i kølvandet på et flere måneders testforløb, og de nye digitale værktøjer skal hjælpe kommunens planafdeling med at skabe kvalitet i kommende byudviklingsprojekter.

I første omgang vil kommunen anvende Spacemaker i forbindelse med 3 projekter, blandt andet Rødovres største byudviklingsprojekt, Bykernen i centrum. Alle 3 projekter indeholder mestendels boliger, herunder også nye almene boliger.

Spacemaker, der er en del af Autodesk-koncernen og allerede løser tilsvarende projekter med kommuner i Norge, Sverige og Finland, skal assistere Rødovre kommunes arkitekter og byplanlæggere, og softwaren er eksempelvis velegnet til at finde den optimale placering af nye projekter på en tom grund eller tilføje ekstra ejendomme på en allerede bebygget grund og dermed øge bebyggelsesprocenten.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 7. marts 2023.

- Kommunal byudvikling er en kompliceret proces, der foregår i tæt samarbejde med politikere, udviklere, eksterne rådgivere og andre samarbejdspartnere. Spacemaker gør det nemt at visualisere, hvad der er praktisk muligt, og det bliver lettere for interessenterne at forstå et projekt og træffe nøglebeslutninger. Selvom vi befinder os i udviklingsfasen, leverer værktøjet målbare data på sol, vind og støj på den færdige bygning, og det gør det meget nemmere at sammenligne forskellige projektforslag og vælge det bedste, udtaler kommunens nu tidligere stadsarkitekt, Jesper Pagh, der siden er rykket til Horsens Kommune.

- Nye boligprojekter i Rødovre skal ofte tage særligt hensyn til støj. Fra nord til syd i Rødovre løber Motorring 3, og herudover er der meget trafik på kommunens gennemskærende veje. Nu kan vi enkelt og i en konkret sammenhæng måle og visualisere trafikstøj og sikre, at vi i vores nye byudviklingsprojekter i højere grad skærmer borgere og brugere for larm, forebygger sundhedsproblemer og giver livskvalitet. Det er centrale grundsten i god arkitektur, mener Jesper Pagh.

Udover stadsarkitekten selv har Rødovre Kommune 18 ansatte i Byudvikling, som derudover også tæller Byggesags- og Erhvervsafdelingen. Heraf bliver det et team på fire planlæggere, der kommer til at benytte Spacemaker.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder