Mange mindre sommerhuse er de sidste 10 år blevet erstattet af mega-sommerhuse. Lave renter og ønsket om mere moderne boliger står bag udviklingen, vurderer Nybolig.

Fra 2011 til 2021 er der blevet 1.808 færre sommerhuse på mindre end 99 kvm i hele landet, mens antallet af sommerhuse mellem 100-199 kvm i samme periode modsat er steget 10.659 i antal, svarende til en stigning på 28 procent. Tallene fremgår af en ny analyse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Udviklingen kommer ikke bag på Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard, som forventer, at flere gamle, mindre sommerhuse i fremtiden vil blive erstattet af nye, store sommerhuse.

- Man kan ikke udskifte beliggenheden, men man kan rive det gamle hus ned og bygge et nyt, og det er det, der i høj grad er sket det seneste i tiår, siger Thomas Hovgaard.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Han peger både på lempeligere byggeprocenter og lave renter som drivere bag udviklingen.

- Det har været og er stadig billigt at finansiere et byggeprojekt, samtidig med at vi med de høje krav til isolering i dag kan bygge store huse, som ikke er dyre at opvarme og som kan bruges hele året med moderne bekvemmeligheder, siger han.

Geografisk er det fortrinsvist Nordsjælland, Vestjylland, Syd- og Vestsjælland og Nordjylland, hvor mange af de nye store sommerhuse er blevet opført.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

- Det er primært i de store, kendte sommerhusområder, at vi har set væksten i mega-sommerhuse, som også i et vist omfang bruges til udlejning, hvor bundfradraget er blevet øget de seneste år for at stimulere udlejningen siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at udviklingen vil stige.

- Under corona har sommerhuset opnået en endnu højere status end tidligere, og vi har allerede set mange nye sommerhusejere, som har købt små sommerhuse med henblik på enten at udvide dem eller erstatte dem med et nyt, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS