Taastrup almennyttige Boligselskab v/DAB og Skou Gruppen har netop indgået kontrakt om en gennemgribende renovering, miljøsanering og modernisering af nedslidte men velbeliggende boliger i boligforeningen Grønnehaven i Taastrup.

Skou Gruppen har netop indgået kontrakt om en gennemgribende renovering, miljøsanering og modernisering af nedslidte boliger i boligforeningen Grønnehaven i Taastrup.

- Der skal skiftes tagkonstruktion, tag, døre, vinduer og facade samt kloakering. Desuden skal der miljøsaneres for blandt andet asbest, PCB og blyholdigt maling. Endelig er der 10 af de 52 boliger, som skal omdannes til tilgængelighedsboliger. Og alle lejligheder får nye større badeværelser med bruseniche, renoverede køkkener og nye elinstallationer, siger Alexander Hermansen, som er tømrermester og partner hos Skou Gruppen og ansvarlig for den nye hovedentreprise.

Ud over den gennemgribende renovering af boligblokke og lejligheder bliver der også etableret nye og bedre udenomsarealer omkring lejlighederne med legeplads, fællesarealer og beboerhaver. Ligesom stuelejlighederne får adgang til haverne via nyetablerede trapper samt ramper, som sikrer tilgængeligheden.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 7. marts 2023.

Skou Gruppen er hovedentreprenør på renoveringen, Friis Andersen Arkitekter er totalrådgiver, ingeniør er Søren B. Nielsen, mens Niels Lützen landskabsarkitekter er landskabsarkitekt på projektet.

- Grønnehaven er fra 1945 og ligger i et roligt kvarter, som samtidig er tæt på Taastrup Hovedgade. Det er grundlæggende gode boliger, og der er god plads imellem dem til at etablere nogle interessante uderum. Men bebyggelsen er meget nedslidt, og en gennemgribende modernisering er nødvendig. Ikke mindst for at sikre en fortsat god og blandet beboersammensætning, siger Anders Foli Mix, som er projektleder hos Friis Andersen Arkitekter, der er boligforeningens totalrådgiver.

Når projektet afleveres i foråret 2024, er boligforeningen omdannet til 52 lejeboliger, hvoraf 10 er indrettet som tilgængelighedsboliger. Projektet har et budget på 90 millioner kr.

 


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS