Der er afsat 40 millioner kr. til 1. etape af skoleudvidelse i Brøndby samt 20 millioner kr. til at etablere en ny klub.

Flere børn i Kirkebjerg betyder, at Brøndbyvester Skole skal udbygges. Brøndby Kommune har fået udarbejdet en samlet plan for udvidelse og rokade på Brøndbyvester Skole i samarbejde med Cowi og Arkitema, og nu har kommunalbestyrelsen vedtaget en plan, hvor skolen de næste 10 år løbende renoveres og udbygges.

Brøndbyvester Skole er fordelt på 2matrikler og bygget i henholdsvis 1942 (indskolingen) og i 1967 (mellemtrin og udskoling). Planen er, at man over en 10-årig periode skal opdatere og udbygge skolen fra 5 til 6 spor.

- Det er en stor, men også tiltrængt investering, vi nu laver på Brøndbyvester Skole. Skolen skal være klar til at kunne modtage flere elever, da vi kan se, at der fremadrettet vil flytte flere børnefamilier til området. Derfor skal skolen både udvides og renoveres. Bygningerne har jo nogle år på bagen, så vi skal gøre skolens indretning mere funktionel, og undervisningsmiljøet skal være tidssvarende, lyder det fra Kent Magelund, borgmester.

Albertslund - Milliardprojekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes den 12. november 2020.

Den omfattende renovering er inddelt i 3 etaper. Der er afsat 40 millioner kr. til 1. etape, hvor mellemtrin og udskoling på Tornehøj 3 opdateres og tilpasses frem til 2022. Her vil man blandt andet etablere ekstra klasselokaler, nytænke sciencefløjen og opgradere toiletforhold og læringscenter. Der er også afsat 20 millioner kr. til at etablere en ny klub.

I 3. etape omkring 2024-2025 vil indskolingen på Krogagervej 34 blive om- og udbygget til at rumme det ekstra spor, mens 3. etape indeholder tiltag på begge matrikler i årene 2027-30 med blandt andet fællesarealer og arbejdspladser.

Det er desuden et stort ønske, at skolens udearealer får et løft, og at der tænkes øget trafiksikkerhed ind for skolens brugere.

Planens inddeling i etaper, der budgetteres og udføres i takt med udviklingen, giver mulighed for at tilpasse projektet løbende til de faktiske forudsætninger.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked