Kiss Real Estate har fået grønt lys til at sprænge en 54 meter høj Aalborg Portland-silo på havnen i Vordingborg væk i begyndelsen af 2018. Planen er at erstatte den med med hotel, boliger, kontorer, café og konferencefaciliteter i op til 17 etager.

Vordingborg virksomheden KISS Real Estate har fået tilladelse til nedrivning af den gamle Aalborg Portland cementsilo på Sydhavnsvej 12 i Vordingborg. Nedrivningen kommer ifølge direktør for KISS Real Estate, Michael Eskildsen, til at foregå ved sprængning.

- Vi har indgået et samarbejde med AK Entreprenørservice ApS, som har mange års erfaring i at udføre nedrivninger på en sikker og miljømæssig rigtig måde. De har efter et grundigt forarbejde vurderet, at det er mest hensigtsmæssigt at sprænge siloen. Det er en kraftig armeret silo, og det er vigtigt for os, at vi generer naboerne på havnen mindst muligt, siger Michael Eskildsen.

Han forventer, at nedrivningen af den gamle silo igangsættes i starten af 2018, så snart AK Entreprenørservice er færdige med deres planlægning.

- Nedrivningen betyder også, at vi snart kan sige farvel til Vordingborg havnefronts ”øjebæ”. Det vil være til glæde for byen og i særdeleshed havneområdets beboere og grundejere, som forhåbentlig vil opleve en stigning i deres bolig- og herlighedsværdi, når siloen er væk, siger Michael Eskildsen.

Han har også rosende ord tilovers for Vordingborg Kommunes sagsbehandling.

NB! Ringsted investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. maj 2018.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Vordingborg Kommunes Teknik og Miljøafdeling. Det har været en smidig og effektiv proces, som jeg kun kan være tilfreds med” fortæller Michael Eskildsen og tilføjer, at nedrivningstilladelsen er udstedt på baggrund af en miljørapport, hvor de kommende nedrivningsmaterialer og nedrivningsmetoder er blevet grundigt analyseret.

Når siloen er væk, er havnegrunden klar til KISS Real Estates udviklingsprojekt – Siloetten. Siloetten er projektnavnet på et planlagt, moderne og fleksibelt op til 17 etagers byggeri, tegnet og løbende udviklet af arkitekterne, Bay Arch. Det 9.400 kvm store byggeri vil kunne indeholde kontorer, lejligheder og et hotel i en ligelig fordeling eller fordeling efter behov. Den endelige projektering og etagefordeling vil ske i samspil med en eventuelt kommende hoteloperatør.

Projektet er blevet til på baggrund af en analyse udarbejdet af Nordic Hotel Consulting (NHC) og Vordingborg Erhverv A/S. Rapporten fastslår, at Vordingborg og omegn har det nødvendige grundlag for driften af et moderne hotel.

- At opføre dette i kombination med beboelse og liberalt erhverv vil skabe de optimale betingelser for udviklingen af projektet” siger Michael Eskildsen, der har haft et godt samarbejde med, Vordingborg Kommunes planafdeling for at udarbejde en lokalplan, som gør det muligt at opføre et fleksibelt projekt.

Om selve hoteldelen af projektet fortæller Michael Eskildsen, at NHC for få måneder siden igangsatte søgningen efter en kommende hoteloperatør.

- Der er interesse fra et par landsdækkende hotelkæder, som har fået byen og projektet fremvist i samarbejde med Vordingborg Erhverv. Søgningen fortsætter indtil en kontrakt er underskrevet. Vi sælger ikke skindet før bjørnen er skudt, slutter Michael Eskildsen.

Denne artikel er opdateret med yderligere information den 21. november 2017, klokken 18.57.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne