Opkøb af nye arealer til erhvervsudvikling langs Silkeborgmotorvejen, udvikling af Erhvervskorridoren samt et nyt område til pladskrævende varegrupper ved motorvejen i Høje Kejlstrup er blandt de initiativer, der skal sikre yderligere 3.000 arbejdspladser i Silkeborg Kommune frem mod 2025.

Silkeborg Kommune har 92.000 indbyggere, men kommunen skal årligt vokse med 1.000 indbyggere frem mod 2025. Målet er at runde 100.000 indbyggere, og samtidig være blandt Danmarks 10 mest erhvervsvenlige kommuner. Udgangspunktet er Erhvervshandleplanen 2018, som kommunen har afsat 4,5 millioner kr. til.

- Det er vores fornemmeste opgave at sørge for, at de rette rammer er til stede, så hver enkelt virksomhed har forudsætningerne for at skabe positiv udvikling og realisere sine mål. Derfor er vi også glade for hver ny borger, der flytter til, og hver ny arbejdsplads, der bliver skabt, siger kommunens borgmester Steen Vindum. 

NB! HOLSTEBRO investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2018.

Erhvervshandleplanen omfatter satsninger inden for blandt andet butiks- og  by-oplevelser, tiltrækning af investeringer og nye virksomheder særligt inden for vindindustrien samt solid opbakning til markedsføring og udvikling af Danmarks Outdoor Hovedstad. 

- erhvervSilkeborg bliver operatør på en del erhvervsindsatser for 2018. Så vi ser frem til et godt samarbejde på baggrund af en fornuftig Erhvervshandleplan, hvor der blandt andet er stort fokus på at skaffe den rigtige arbejdskraft som er en stor udfordring for mange virksomheder, fortæller Peter Fabricius, souschef i erhvervSilkeborg.

Konkret sættes der blandt andet gang i opkøb af nye arealer til erhvervsudvikling langs Silkeborgmotorvejen, udvikling af Erhvervskorridoren samt et nyt område til pladskrævende varegrupper ved motorvejen i Høje Kejlstrup.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND