Energirenoveringer af kommunens bygninger for 100 millioner kr. kan betale sig hjem over en periode på 20 år, viser analyse.

Ballerup Kommune vil underskrive en hensigtserklæring om samarbejde med Siemens med formålet at identificere potentialet for at øge omfanget og hastigheden af den grønne omstilling af kommunens bygninger.

Ballerup Kommune har gennem en årrække arbejdet med energibesparelser og har allerede lykkedes med at finde gode besparelser. Men potentialet og visionerne er endnu større. Derfor indgår Ballerup Kommune også i det landsdækkende DK2020-projekt, hvor foreløbigt 65 kommuner udarbejder lokale klimahandleplaner.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Den største del af kommunens energi- og CO2-udledning kommer fra kommunens bygninger – hvor kommunens ejendomsmasse er cirka 300.000 kvm fordelt på skoler, institutioner og rådhus med mere.  Derfor rækker Ballerup Kommune ud til en af verdens førende virksomheder inden for energieffektivisering af bygninger og udvikling af bygningsautomatik.

- Vi ser frem til samarbejdet med Siemens, som kan hjælpe os med at realisere vores store ambitioner om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 og være klimaneutrale i 2050 som del af DK2020-projektet, siger Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup Kommune.

Ballerup: de store projekter. Konferencen afholdes den 1. februar 2022.

Forud for samarbejdsaftalen har Siemens foretaget en analyse af potentialet for energibesparelser i kommunens bygninger. Analysen viser, at kommunen kan spare mindst 25 procent af energiforbruget. På energiregningen bliver det som minimum til en besparelse på 5,5 millioner kr. om året.

- Ballerup Kommune bruger allerede pengene i dag – nemlig på energiregningen. Pengene skal bare bruges anderledes, så borgerne kan få bedre bygninger for et 3-cifret millionbeløb uden at fjerne midler andre steder fra. Det er dét, som vi i fællesskab kan gøre via den såkaldte ESCO-model, siger Jesper Skou, divisionsdirektør i Siemens.

Nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Det store potentiale for energibesparelser mindsker ikke alene kommunens klimaaftryk – projektet er også økonomisk bæredygtigt. Udgangspunktet for analysen har nemlig været, at projektet skal være selvfinansierende.

- For Ballerup Kommune betyder det, at de kan energirenovere for 100 millioner kr. uden at ændre på eksisterende budgetter. For skærer Ballerup Kommune 1/4 af deres energiregning, kan disse besparelser over 20 år betale for alle forbedringerne på bygningerne, forklarer Jesper Skou.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS