De 2 sidste bygninger ved Augustenborg Slot har fundet sine nye ejere. De 2 ejendomme har været udbudt af statens ejendomsselskab Freja for henholdsvis 9,9 og 5,9 millioner kr.

Den billige ejendom ligger på  Palævej 7 og 9A og har en 20.059 kvm grund med bygninger på 3.982 kvm, mens den dyre har en 32.700 kvm grund med bygninger på 8.728 kvm.

Slottet og byen er opkaldt efter hertuginde Augusta, og slottet gav navn til hertugslægten Holsten-Sønderborg-Augustenborg, der ejede området i flere hundrede år. Slottet tilhører den danske stat og blev anvendt som psykiatrisk hospital fra 1932 til 2015. I 2016 opretter Naturstyrelsen og Erhvervsstyrelsen en afdeling på slottet.

Ejendommene ligger i Augustenborg by, som har 3.245 indbyggere, og byen ligger 8 km fra Sønderborg.

Freja beskriver dem således:

Den hvide bebyggelse

Ejendommen er opført i 1983 og fremstår meget velholdt.
Ejendommen er indrettet med entre, gange, 4 fløje med værelser med eget bad og toilet ligesom der er en række øvrige disponible rum. Dertil kommer 3 fløje med mange rum i forskellige størrelser. Der er kælder under en del af bygningen.

Ved ejendommen er der et større antal parkeringspladser. Grunden i øvrigt er udlagt med græs og flotte buske og træer udvalgte steder.

En ejendom, der vil kunne bruges til vandrerhjem, hotel, kursus- og konferencecenter, lejrskole, efterskole m.m.

 

Den gamle ejendom

Ejendommen er opført i 1932 og fremstår pæn og velholdt både udvendig og indvendig. Den rummer ca. 2.800 m² kontorbebyggelse i flere plan.

Den er indrettet med mange kontorer i varierende størrelser, ligesom der er mødelokaler, kantine, disponible rum samt toiletter. Der er kælder under dele af ejendommen.
Ved ejendommen er der et større antal parkeringspladser.

Ejendommen ligger tæt ved slotsparken og med udsigt og adgang til Augustenborg Fjord.

- Vi har gennem længere tid forhandlet med købere til bygninger, men de sidste detaljer mangler lige at falde på plads, siger salgschef Per Kondrup til Jysdske Veskysten. De 2 købekontrakter er nu sendt ud til køberne.

Baggrund

Freja Ejendomme overtog Augustenborg Slot fra Region Syddanmark og har solgt hovedbygningen til NaturErhvervsstyrelsen  i 2016..

Det hvide palæ er købt af Sønderborg Kommune og indrettet til galleri. Det røde palæ er også købt af kommunen.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri