Et 53.900 kvm stort areal ved Parkvej og Englebjergvej i Næstved syd skal efter planen omdannes til et nyt boligområde med 17.200 kvm boliger.

Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved besluttede den 6. maj 2019 at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for boliger ved Parkvej og Englebjergvej i den sydlige del af byen på baggrund af en ansøgning fra selskabet RFP 2011 ApS, der ejes af Flemming Leif Jensen (67 procent) og Mona Brusgaard (33 procent). Der skal efter planen opføres 200 boliger på mellem 60 og 110 kvm i ormådet.

"Det er intentionen med projektet, at skabe spændende og varierede boliger, samt skabe rekreative værdier i friarealerne for både voksne og børn, således komfort, trivsel og bæredygtighed er i fokus. Der vil blive lagt stor vægt på både, at have muligheden for privathed og fællesskab", lyder det i ansøgningen (PDF).

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

Boligområdet får navnet Rønnebæk Have og udvikles i samarbejde med arkitekterne fra Form Danmark.

Foruden en ny lokalplan skal der udarbejdes kommuneplantillæg, idet den gældende ramme kun tillader op til 2 etager, mens den nye bebyggelse ønskes opført i op til 3 etager.

Byggeriet vil ifølge forslaget bestå af bygninger fra 1-3 etagers bygninger, hvor de laveste huse lavest placeres lavest i terrænnet, og de højeste huse højest på bakken. Til boligerne i stueplan etableres ifølge forslaget mindre private haver afskærmet med lave hække/buske eller espalier. Boliger på 1. og 2. sal tænkes udført med tagterrasser.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030