Schmidt Hammer Lassen Architects åbner 2 kontorer i Nordamerika. Samtidig påtænker arkitektfirmaet at samle de danske afdelinger i København.

Schmidt Hammer Lassen Architects åbner i løbet af 2020 tegnestuer i Nordamerika, hvor New York og San Francisco på henholdsvis øst- og vestkysten bliver base for arkitektvirksomhedens medarbejdere.

- Vi har flere store projekter i gang i USA og Canada, så det er et naturligt skridt for os at understøtte vores engagement i Nordamerika med etableringen af lokale kontorer. Vi kommer tættere på markedet og vores igangværende projekter i Nordamerika. Samtidig er det fint i tråd med den vækstplan vi etablerede som en del af salget til Perkins and Will for to år siden. Med ekspansionen til det Nordamerikanske marked får vi det fulde udbytte af den kapacitet, der følger med at være på samme hold som en global spiller som Perkins and Will, udtaler Sanne Wall-Gremstrup, administrerende direktør for Schmidt Hammer Lassen.

Aktuelt kommer især projekter som Seaport World Trade Center i Boston og Monroe Blocks i Detroit til at mærke fordelen af at have Schmidt Hammer Lassen helt tæt på. Desuden arbejder teamet på et projekt for UCSF Parnassus Medical Center i San Francisco, i samarbejde med Perkins and Will, og også her kommer det til at være et ekstra plus at være i samme tidszone som resten af holdet og helt tæt på der, hvor tingene sker.

Nordamerikansk ekspansion og den ønskede samling af det danske team på én lokation ændrer ikke på, at Schmidt Hammer Lassen er rundet af det jyske. Projekter som Dokk1, ARoS, og Vendsyssel Teater er med til at understrege det stærke tilhørsforhold til Jylland, og det danske marked er fortsat en høj prioritet for Schmidt Hammer Lassen.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

- Aarhus er vores hjemstavn. At vi nu påtænker at slå os ned i København og åbner kontorer i Nordamerika ændrer ikke på det. Vi er stolte af det, vi kommer af, og flere af vores allervigtigste projekter ligger i Jylland og er vigtige flagskibe for os. Der er ingen tvivl om, at vi føler et særligt ansvar for at bidrage til den fortsatte udvikling og design af bæredygtig og visionær arkitektur i Danmark, understreger Kim Holst Jensen, designdirektør, Aarhus.

Ønsket om én lokation i Danmark handler om at skabe endnu mere synergi og fremme innovationskraften og det gode samarbejde.

- Vi organiserer os på en ny måde, hvilket giver os det nødvendige rum for intenst og fokuseret samarbejde. Arkitektur er en holdsport, og det er i den nære kontakt, vi bringer os selv i de yderpositioner, hvor vi samtidig rykker ved vores egne og omgivelsernes opfattelser og grænser. Vi er alle drevet af at skabe de bedste løsninger på et højt specialiseret niveau på parametre som teknik, holdbarhed, bæredygtighed og ikke mindst arkitektur. Det kræver videndeling på højt niveau, og derfor vil vi gerne rykke endnu tættere sammen. Jeg er sikker på, vi kommer til at etablere et sandt kraftcenter for design og innovation, siger Kristian Lars Ahlmark, designdirektør, København.

I 2013 åbnede Schmidt Hammer Lassen en tegnestue i Shanghai som i dag har 24 ansatte. Med indtoget i Nordamerika bliver Schmidt Hammer Lassen repræsenteret i København, Shanghai, New York og San Francisco.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND