Usikkerheden om brexit og den verserende handelskrig mellem Kina og USA er blandt de faktorer, der får Savills Investment Management til at advare mod opportunisme på ejendomsmarkedet.

Det bliver et sværere og måske også svagere ejendomsmarked fremover, lyder ifølge Dagbladet Børsen fra den internationale ejendomsforvalter Savills Investment Management, der forvalter en global portefølje på mere end 141 mia. kr., og som netop har kortlagt forventningerne til det kommende år i en ny rapport.

Ejendomsforvalteren opfordrer til at gå efter de langsigtede lejeindkomster frem for de opportunistiske strategier.

- I de seneste par år har der været tegn på, at vi er i sencyklus – men økonomien og markedet klarede sig stadig godt. Nu kan vi rent faktisk se en afmatning. Det er der, forskellen ligger. Vi er i en afmatning nu, siger Nicole Tiblom, analytiker hos Savills Investment Management, ifølge Dagbladet Børsen.

Due Diligence - køb og salg af ejendom. Kurset afholdes den 3. marts 2020.

Hun mener også, at den økonomiske afmatning sætter sine spor i de nordiske markeder, hvor investorer bliver mere forsigtige. Samtidig betyder lave renter, at der er få investeringsmuligheder, hvllket kan få investorer til at beholde deres ejendomsinvesteringer længere

- Det store skift, vi ser i forhold til investeringer, er, at der i de sidste 12-18 måneder – særligt over sommeren, hvor rentemarkedet især kom under pres – pludselig var mange af de større pensionsfonde og forsikringsselskaber, som har meget kapital, der ikke er investeret, som bliver hårdt ramt af negative renter. Derfor er de nødt til at sætte kapital i forskellige investeringer for at tjene penge. Det sætter pres på ejendomsmarkedet, fordi det er et af de få markeder, hvor du får et positivt afkast i dag, Peter Broström, nordisk chef i Savills Investment Management, til Dagbladet Børsen.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS