Hanssen Ejendomme overtog den 1. juni 2018 den tidligere Metro-bygning i City Syd i Aalborg for 46 millioner kr. Den 12.000 kvm store ejendom skal omdannes til et detail- og oplevelsescenter. Samtidig sætter Aalborg Kommune gang i en proces, der skal skabe mulighed for placering af store udvalgsvarebutikker i City Syd.

I 2016 købte Davidsens Tømmerhandel Metro-kædens tidligere varehus i Aalborg City Syd med henblik på at omdanne den til kædens første byggemarked i Nordjylland. Planen blev dog droppet, og i efteråret 2017 satte Davidsens Tømmerhandel ejendommen til salg igen.

Nu har Hanssen Ejendomme så købt den 12.000 kvm store bygning fordelt på 3 matrikler for 46 millioner kr. Over de kommende måneder skal ejendommen renoveres med henblik på at blive gjort klar til nye lejere.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

Administrerende direktør i Hanssen Ejendomme, Michael Andersen, kan ikke oplyse, hvilke butikskæder, der er i spil som kommende lejere. Tidligere har blandt andet Power været nævnt i forbindelse med ejendommen, men elektronikkæden har over de seneste 3 år tabt 380 millioner kr., og ifølge Børsen har det fået kæden til at skrue ned for ekspansionsplanerne. Det kan dog ikke udelukkes, at Power er i spil til et varehus i Metro-bygningen.

Af et notat fra Aalborg Kommune fremgår det således, at kommunen har modtaget en konkret henvendelse om at placere 2 nye, store udvalgsvarebutikker inden for henholdsvis elektronik og sport i ejendommen.

- De 2 brancher, som de nævner, kunne være gode bud på, hvad der kommer til at ligge der, siger Michael Andersen.

Udvidelsen af Metro-bygningen kræver en ny lokalplan. Den kommer til at indgå i en fordebat, som  Aalborg Kommune snart sætter i gang med henblik på en større udvidelse af City Syd. Ud over udvidelsen af Metro-bygningen skal der skabes større fleksibilitet og rummelighed i aflastningsområdet for at skabe mulighed for placering af fremtidige store udvalgsvarebutikker, der mangler og hører hjemme i området.

NB! Aalborg: Erhvervsmarkedets udvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2018.

Aalborg Kommune har fået udarbejdet en ny Detailhandelsanalyse 2018 fra Institut for CenterPlanlægning (ICP). ICP fremhæver, at området mellem Shoppen og Ikea med fordel kan inddrages i afgrænsningen af aflastningsområdet. Instituttet anbefaler, at grænsen for City Syd udvides, og at rammen for detailhandel hæves, så City Syd også i fremtiden kan rumme den type butikker, der ikke naturligt kan indpasses i Midtbyen. Den kommende udviklingsplan for City Syd har netop medvirket til at styrke Hanssen Ejendommes interesse for Metro-bygningen.

- Det er jo det, der gør, at vi har set muligheder i forbindelse med at købe ejendommen, for det giver os bredere muligheder i forhold til, hvad bygningen kan anvendes til. Det bliver ikke kun detail, kan jeg afsløre, siger Michael Andersen.

- Det bliver en oplevelsespark kombineret med detail, fortæller Michael Andersen, som ikke kan komme ind på, hvor stor en udvidelse af bygningen, der bliver tale om, da det endnu ikke ligger helt fast.

Det forventes at planarbejdet med kommuneplantillæg og lokalplan igangsættes umiddelbart efter sommer med en fremlæggelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan i løbet af efteråret 2018, så planerne kan godkendes endeligt i begyndelsen af 2019. Herefter vil Hanssen Ejendomme kunne realisere planerne for Metro-bygningen, der har stået ubenyttet hen, siden Metro lukkede ned i begyndelsen af 2015.

Hanssen Ejendomme blev skabt af købmanden John Hanssen i 1980erne, og det er stadig Hanssen-familien, der driver koncernen. Det begyndte med dagligvarehandel, idet Hanssen Ejendomme blandt andet etablerede Fakta- og Big Store-kæderne, der begge blev solgt til Coop Danmark.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Afholdes d. 31. januar 2019.

Siden har koncernen bredt sig til flere brancher og blandt andet investeret i Louis Poulsen Lighting, Go On, IC Group og samtidig etableret en solid porteføljedivision med ejendomsinvesteringer og investeringer i blandt andet danske kapitalfonde og vindmøller.

Foruden Metro-bygningen i Aalborg har Hanssen Ejendomme så sent som i maj 2018 købt en logistikejendom beliggende Pantonevej i Vamdrup sydvest for Kolding. Ejendommen vil gennemgå en opgradering de kommende måneder med henblik på udlejning til én eller flere lejere. Samtidig er Hanssen Ejendomme i fuld gang med at etablere Sønderborgs nye indkøbscenter, Stenager Centeret, hvor Toys'R'Us for et par uger siden blev præsenteret som kommende lejer.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS