Antallet af studieboliger i Storkøbenhavn kan ikke følge med væksten i antallet af studerende. I perioden 2008-2017 blev der ifølge Sadolin & Albækfærdigbygget 35.000 kvm nye studieboliger, svarende til 1.000 boliger, mens antallet af studerende i samme periode steg med 22.000.

Studerende efterspørger især lejligheder i størrelsesordenen 30-60 kvm, men udbuddet af lejligheder i denne størrelse har i København været lavt, da kommuneplanen i København typisk kræver en enhedsstørrelse på mindst 50 kvm og gennemsnitligt 95 kvm i nybyggerier.

Ifølge en analyse fra Jacob Bruun-Borring, der er seniorkonsulent i Sadolin & Albæks Analyse & Vurderings-team, ser tilgangen af nye studieboliger dog ud til at blive bedre, da 28 udviklingsprojekter forventes færdigopført i 2018-2020. De fleste projekter har centrale beliggenheder i København og vil tilføre en større mængde boligenheder til markedet, blandt andet Nordbro på Nørrebro (700 boliger) og Kaktustårnene på Kalvebod Brygge (500 boliger). I alt forventes der at blive opført 4.400 boliger frem mod 2020.

NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS. Kurset afholdes d. 2. maj 2018.

- Dette er dog langt fra nok til at imødekomme behovet fra de nuværende ventelister samt det stigende antal studerende frem mod 2020. Vi forventer desuden, at markedet reelt kan absorbere et endnu større antal kvadratmeter, da et øget udbud af prisvenlige typer af studieboliger vil få efterspørgslen til at forskydes tilbage fra hjemmeboende og mindre lejligheder, skriver Jacob Bruun-Borring.

Andelen af studerende, hvis boligbehov kan dækkes af studieboliger, forventes således at forblive under 70 procent i de kommende år, påpeger Jacob Bruun-Borring.

Hele analysen kan læses her.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland