Projektet omfatter modernisering og opretningsarbejder på Abildgårdskolen for 57 millioner. Skolen er opført i 1974 og skal nu samle Vollsmoses elever. 

De områder, der er omfattet af moderniseringen, udgør 7.000 kvm af skolens i alt 13.000 kvm bygninger.

Det er 36 klasselokaler med fælles læringsarealer, grupperum, gymnastiksale, hjemkundskabslokale, SFO-lokaler og elevtoiletter, der skal moderniseres. Desuden skal skolens udearealer og legeplads opgraderes.

RUM har sammen med MOE som underrådgiver vundet totalrådgivningskonkurrencen om modernisering af Abildgårdskolen.

Moderniseringen omfatter:

- Nye akustiklofter, udskiftning af belysning, el installationer og ABA-anlæg, nye ventilationskanaler, nye gulvbelægninger, nye glaspartier, optimering af indretning (lette skillevægge), overflader og ny sanitet i elevtoiletter, samt malerarbejde.

Desuden skal 3 af klasselokalerne opgraderes, så de kan anvendes til både klasse- og SFO-lokale.

Opretningsarbejderne omfatter i hovedtræk følgende arbejder:

- Udskiftning af facadepartier, tagrenovering inkl. efterisolering og udskiftning af ovenlys, renovering af svalegang inkl. flisebelægning og afvanding, udskiftning af CTS-anlæg.

- Rådgiveren skal som første fase i projekteringen registrere eksisterende forhold og udarbejde en helhedsplan for den fremtidige benyttelse af alle skolens lokaler.

Helhedsplanen skal udarbejdes i tæt samarbejde med bygherren, så det sikres at bygherrens ønsker til den fremtidige anvendelse af lokalerne kommer med i planen.

Rådgiveren skal påregne, at udførelsen af byggearbejderne skal opdeles i flere etaper under hensyn til skolens drift, da skolen skal være i drift mens arbejderne foregår.

Baggrund

Odense besluttede i april 2020 at lukke H.C. Andersen Skolen og samle Vollsmoses skolebørn på én skole, Abildgårdskolen, for at højne det faglige niveau blandt skolebørnene.

Eleverne fra H. C. Andersen Skolen flytter til Abildgårdskolen, så de i alt 750 elever samles på én adresse i august 2021.

 


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.