I Roskilde glæder man sig over, at 2 projekter blev billigere og giver plads til lidt mere.

De 2 anlægsprojekter, parkeringshuset på Sortebrødre Plads og Sikker skolevej til Lynghøjskolen, er gennemført, og Plan- og Teknikudvalget har afsluttet regnskaberne. Begge projekter blev billigere end budgetteret og giver derved plads til lidt mere, skriver Roskilde Kommune.

- I Plan- og Teknikudvalget behandler vi rigtig mange anlægsregnskaber i løbet af et år, og langt de fleste holder sig inden for rammerne. Nogle gange viser det sig, når opgaven har været i udbud, at udgiften bliver lavere end forventet. Det hjælper os, når der i andre projekter af og til opstår uforudsete ting undervejs, som gør, at vi må revidere de oprindelige budgetter, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn.

Tilbage i 2015 bevilgede byrådet 84 millioner kr. til opførelse af p-huset på Sortebrødre Plads. Nu er der er blevet gennemført 1 års gennemgang på huset, som kun har medført i mindre udbedringer fra entreprenørens side.

Due Diligence - køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

Projektet er blevet gennemført inden for både tidsmæssig og økonomisk ramme, da regnskabet viser udgifter for i alt 83,76 millioner kr. Der har altså været et mindre forbrug på 239.000 kr. De penge sættes til side til 5 års gennemgangen samt mulige mindre forbedringsprojekter på parkeringshuset, som tidligere har været kritiseret,

Et andet projekt, der nu er afsluttet med et regnskab, er Sikker skolevej til Lynghøjskolen, som egentlig består af 5 forskellige skolevejsprojekter i Svogerslev til i alt 3,1 millioner kr. Alle projekterne er udført i 2017 og 2018, og det største projekt var anlæg af stier langs Svogerslev Hovedgade. Der er brugt i alt 2,195 millioner kr. på projekterne, så der er 904.000 kr. tilbage af den samlede bevilling.

De penge har Plan- og Teknikudvalget besluttet at skyde ind i anlægget af en cykelsti i Jernbanegade. Det bliver nemlig dyrere end normalt, når arbejdet skal foregå ved et af de mest trafikerede steder i Roskilde. Blandt andet stiller DSB krav om fuld adgang til cykelparkering, elevator og togperroner i anlægsperioden og der skal tages højde for 3 permanente bustoppesteder på Jernbanegade, så anlægsarbejdet skal udføres i flere etaper.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter