I forbindelse med det nye vurderingssystem for ejendomsbeskatning går Roskilde Kommune nu i gang med at gennemgå 20.000 ejendomme. Det ventes at tage 4 år.

SKAT har i forbindelse med det nye vurderingssystem for ejendomsbeskatning taget luftfotos af hele landet. Det sker for at finde afvigelser mellem bygninger på luftfotos og bygninger, som de er registreret i BBR-registret. Det er kommunerne, der nu skal i gang med at tjekke ejendommene.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 5. september 2018.

- I Roskilde Kommune har vi gennemført en foranalyse på cirka 9 procent af materialet fra SKAT. Det viser, at næsten alle vil have rettelser til deres BBR. Der vil være småbygninger, der ikke er registreret, og boligarealer, der ikke er korrekte. I kølvandet på rettelserne i BBR, kan vi forvente cirka 6.000 sager i Roskilde Kommune, hvor byggeri skal gøres lovligt. Det betyder ikke nødvendigvis, at noget skal ændres fysisk, men det skal registres korrekt både i BBR-systemet - af hensyn til blandt andet ejendomsbeskatningen - og byggeri, der kræver en byggetilladelse, skal også være korrekt i vores byggesagsarkiv, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

- Vi er blevet pålagt en kæmpe opgave fra SKAT uden der følger ressourcer med. Vi skal gennemgå cirka 20.000 ejendomme og regner med at skulle bruge 4 år og må samtidig ansætte 4 byggesagsbehandlere ekstra, uddyber han.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

Lige nu er kommunen ved at forberede det store arbejde. Inden for få dage får alle ejere et brev, der fortæller hvordan man kan kontrollere sine BBR-oplysninger og hvordan, man kan indsende rettelser.

Byrådet har besluttet, at alle får "frit lejde" resten af 2018, så man kan indberette det, man har glemt. Fra den 1. januar 2019 vil der være en BBR-bøde, som kan være op til 5.000 kr.

Du er som ejer forpligtet til at give kommunen besked, hver gang du foretager ændringer på din bolig. Det kan eksempelvis være:

 


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri