Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et 3.500 kvm hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. 18 hold ansøgte, og 5 hold er nu prækvalificeret til at byde på opgaven.

Interessen for udbuddet af det nye fællesskabshus i Musicon-bydelen i Roskilde har været stor, og 5 hold er nu prækvalificeret og skal frem mod september 2019 arbejde på at udvikle idéer og skitser samt afgive indledende tilbud på opgaven.

Det vindende hold skal løfte visionen om at opføre et kreativt og kunstnerisk mødested, der skaber endnu mere liv og aktivitet i den spirende bydel Musicon og dermed vil være til gavn for det lokale forenings-, kultur- og iværksætterliv.

Det er Roskilde Festival og Roskilde Kommune, der står sammen om det 3.500 kvm store sambyggeri.

NB! AB18 og AB18R er trådt i kraft - forbedringer og de første erfaringer. Kurset afholdes d. 29. august 2019.

Parterne har i fællesskab sat ambitionerne og udarbejdet et udbudsmateriale, der sætter rammerne for byggeriet. Sambyggeriet blev udbudt i totalentreprise i et udbud med forhandling i maj 2019. I alt har 18 hold ansøgt om prækvalifikation, og heraf er5 hold udvalgt til at afgive indledende tilbud på opgaven.

Tidsplanen er, at de udvalgte teams nu skal udarbejde deres bud på projektets design, indgå i forhandling og ultimo 2019 aflevere deres endelige tilbud på projektets realisering. I begyndelsen af 2020 udpeges en vinder, hvorefter byggeriet projekteres. Huset forventes at stå færdigt i 2022.
    
Totalentreprisens budget er på 62,5 millioner kr., hvor Roskilde Festival-gruppens andel udgør 2/3, mens Roskilde Kommunes andel udgør 1/3. Roskilde Festival-gruppen finansierer egne faciliteter til frivillige og ansatte samt husets fællesfaciliteter. Roskilde Kommune finansierer Aaben Dans' og Råstof Roskildes nye faciliteter samt tilpasninger af de eksisterende faciliteter på grunden.

Disse 5 hold er udvalgt:


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder