Irma Byen, som udvikles på Irmas 135.000 kvm gamle domicilområde i Rødovre, vil over de kommende 3-5 år omdannes til en ny, funktionsblandet bydel med 1.000 boliger og 3.500 indbyggere, hvilket forøger kommunens indbyggertal med 10 procent.

Med en befolkningstæthed på 3.048 per kvm er Rødovre Kommune en af landets tættest befolkede kommuner, og for få år siden så udbygningsmulighederne ud til at være udtømte. Med COOPs fraflytning fra Korsdalskvarteret er der dog åbnet for en ny udvikling af den 135.000 kvm store domicilgrund, hvilket skaber mulighed for yderligere befolkningsvækst i kommunen.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Udvikling af Ørestaden for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- I Korsdalskvarteret taler vi om en mulig forøgelse af indbyggertallet på 10 procent, siger borgmester Erik Nielsen til Rødovre Lokal Nyt om projektet, som kræver et udarbejdes af et kommuneplantillæg, ligesom der skal foretages en VVM-redegørelse, hvis det skal realiseres.

Efter planen skal VVM-redegørelse behandles politisk i januar 2015, og forud for udviklingen af området vil en større politisk proces skulle gennemføres. Således er der endnu uenigheder i byrådet, hvor eksempelvis De Konservative ønsker flere end 1.150 parkeringspladser, der indtil videre er lagt op til. Borgmester Erik Nielsen mener ikke, at der vil være behov for yderligere parkeringsmuligheder.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

- Vi er opmærksomme på, hvad der sker i den store verden, og man er nødt til at urbanisere tæt på de store byer, lød det fra borgmesteren på et kommunalbestyrelsesmøde i uge 26.

Irma Byen udvikles af ELF Development med udgangspunkt i en vision om mangfoldighed med forskellige arkitektoniske udtryk og boligformer.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne