Niels Bohr Bygningen til KU står til at blive massivt forsinket, og budgettet forventes at blive overskredet med næsten 1 milliard kr. Også anlægsbudgettet til Mærsk Tårnet er sprængt flere gange. Nu skal Rigsrevisionen kulegrave statens kuldsejlede milliardbyggerier til universiteterne.

Ifølge Politiken er statsrevisorerne er enige om at kulegrave nogle af de fejlslagne anlægsprojekter, som Bygningsstyrelsen er bygherre på.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. april 2018.

- Der er blandt statsrevisorerne enighed om at få vores ønske sat på skrift og overbragt det til Rigsrevisionen. Problemerne ser ikke alene ud til at være omkring Bohr-bygningen, men også andre byggerier, som Bygningsstyrelsen er involveret i, og det gør kun vores ønske om en undersøgelse endnu mere aktuel. Der behøver ikke være begået de samme fejl alle steder, men det er vigtigt, at vi i fremtiden kan lære af fortiden. Nu skal vi ikke konkludere noget på forhånd, men for mig ligner det her jo en gigantisk skandale, siger formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen, ifølge avisen.

Ifølge Politiken ligger der en aftale mellem Bygningsstyrelsen og universiteterne om, at universiteterne betaler den fulde ekstraregning for de fejlslagne byggerier. Den del kan blive en del af Rigsrevisionens kommende undersøgelse.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS