I Aarhus kan 21 almene boligafdelinger, der kan forvente støtte fra Landsbyggefonden i 2020 til renovering af almene boliger for 2 milliarder kr.

I maj 2020 besluttede politikerne på Christiansborg at fremrykke midler i Landsbyggefonden til støttetildeling i 2020 og 2021 til renovering af almene boliger, for at afbøde konsekvenserne af coronakrisen for så vidt angår byggebranchen. I Aarhus betyder fremrykningen, at der kan igangsættes renoveringer for op mod 2 milliarder kr., og nu skal sagerne ifølge JP Aarhus hastebehandles.

Af hensyn til tidspresset for at nå at godkende alle de renoveringssager, der skal have tilsagn inden udgangen af 2020, skal Teknik og Miljø have bemyndigelse til administrativt at kunne godkende renoveringssagerne og de tilhørende kommunegarantier.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 10. marts 2021.

- Der er bred politisk opbakning, og vi må og skal levere på det her område i fællesskab. Fremrykningerne er fornuftige, skaber fin aktivitet på markedet og forbedringer for lejerne endnu hurtigere end forventet, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, til JP Aarhus.

I Aarhus kan 21 almene boligafdelinger, der kan forvente støtte fra Landsbyggefonden i 2020 til renovering. Boligkontoret står bag de 2 største renoveringssager. I organisationens afdeling 29 ved krydset mellem Hasle Ringvej og Randersvej er der renoveringsplaner for 358 millioner kr., og i Boligkontorets afdeling 31 på Rydevænget beliggende mellem Aarhus Universitetshospital og Hasle Ringvej skal der renoveres boliger for 247 millioner kr., skriver JP Aarhus. Desuden har Alboa hele 13 renoveringsprojekter for samlet godt 1 milliard kr. på tegnebrættet.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked