Med forenklet ejerstruktur, ny kapitaltilførsel og ny bestyrelsesformand er det aarhusianske udviklings- og ejendomsselskab på vej med flere spændende projekter.

Remien Ejendomme i Aarhus har vedtaget ny strategiplan, som udover fortsat fokus på drift og optimering af koncernens portefølje medfører flere store udviklingsprojekter i de kommende år. Blandt disse er udviklingen af en ejendom på Europaplads i Aarhus, en fordobling af en ejendom i Kolding med aktuelt 137 boliger samt endnu et byggeri på Lystrupvej i Aarhus, hvor koncernen opførte 86 boliger i 2019.

Efter en årrække hvor koncernen har været negativt præget af swaps og eftervirkninger af finanskrisen, steg egenkapitalen i regnskabsperioden 2019 fra et minus på 12 millioner kr. efter forrige regnskabsår år til et plus på 37 millioner kr.

I forbindelse med strategiplanen har Remien Ejendomme fået tilført ansvarlig lånekapital samt et 5-årigt finansieringstilsagn fra koncernens kreditinstitutter. Egenkapitalen udgør nu, efter refinansiering og indskud af ansvarlig lånekapital, 83 millioner kr. Der forventes - efter omlægningerne - en betydelig stigning i de kommende år.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2020.

Partner købes ud
Efter succesfuld gennemførelse af selskabets hidtidige plan, implementeres nu en ny strategi, der vil styrke selskabet yderligere. Dette indebærer blandt andet at direktør Claes Remien køber Peter Andersen ud efter mange års succesfuldt samarbejde og overtager 100 procent af de tidligere delvist ejede selskaber i Andersen & Remien koncernen.

Samtidig udnævnes advokat Aage Tang-Andersen til ny bestyrelsesformand. Han afløser Claus Holm-Søberg der har ydet en stor indsats siden 2013.

- Med Aage, der er en respekteret profil indenfor ejendomsbranchen, som formand og vores stærke organisation har vi et meget robust hold. Dette kan være med til at fortsætte den gode udvikling og bidrage med nye interessante idéer, siger direktør Claes Remien.

Selskabets hovedfokus ligger på udvikling, opførelse og drift af velbeliggende ejendomme i Aarhus, København og Trekantområdet. I porteføljen er blandt andet en række ejendomme på Viborgvej og en del velbeliggende city ejendomme i Aarhus.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

Der er hovedfokus på drift og selskabets ejendomme er som hovedregel opført til egen beholdning. Enkelte ejendomme, blandt andet byggeriet på Lystrupvej blev dog solgt efter udlejning. I dag administrerer koncernen samlet ejendomme for mere end 1 milliard kr. hvoraf en mindre del dog har eksterne ejere.

- Jeg elsker ”de originale bygninger i Aarhus”, og den unikke arkitektur er hjerteblod for os. Derfor er mange af vores ejendomme smukt bevarede og af ældre dato. Selvom det er en spidskompetence at udvikle og vedligeholde disse, er der fortsat flere spændende nybyggerier i pipelinen. Vi er flere gange præmieret for byfornyelse, hvilket vi er stolte af siger direktøren.

Selskabet har 16 ansatte og varetager det meste in-house, herunder administration, udlejningsafdeling, tegnestue, udviklings- og serviceafdeling. I forbindelse med ændringerne udnævnes Michael Remien til udviklingsdirektør.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter