Hos Danmarks største mæglerkæde, EDC, registrerer man i 2017 flere solgte byggegrunde end i noget år siden år 2003, som er så langt tilbage, hvorfra der findes sammenlignelige tal. I forhold til sidste år er salget af grunde steget 34 procent. og i forhold til det hidtil bedste år for boligsalg nogensinde, nemlig i 2005, er der i 2017 solgt 12 procent flere grunde.

Særligt på Sjælland udenfor hovedstadsområdet og i Østjylland er der gang i salget af grunde. Det er meldingen fra EDC, som i 2017 har registreret rekordmange salg af byggegrunde.

- Vi kan med sikkerhed sige, at det bliver det bedste år for salg af grunde, også selv om vi ikke sælger en eneste grund resten af året, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

NB! Jylland: Bygningsreglement 2018 - BR18. Kurset afholdes d. 28. februar 2018.

– Her i begyndelsen af december har vi nemlig allerede solgt flere grunde end vi gjorde i hele 2005, som ellers står som det bedste år for boligsalg nogensinde, fortæller han.

I stykker sælges der flest grunde i Østjylland med Region Sjælland på 2. pladsen. I Hovedstadsområdet er der ikke det samme antal udstykninger som i andre dele af landet, så selv om det er her der i øvrigt sælges flest ejendomme, er grundsalget på et behersket niveau.

- De er nu engang svært at finde ledige byggegrunde i de tættest bebyggede områder, så på lige præcis grundsalget befinder Hovedstadsområdet sig langt nede ad listen, siger Jan Nordmann.

NB! Den nye planlov – For kommuner. Kurset afholdes d. 10. april 2018.

– Modsætningsvis i området fra Aarhus og ned til Trekantområdet, hvor der fortsat udstykkes på livet løs, samtidig med at der er stor efterspørgsel på byggegrunde, uddyber han.

Der er i øjeblikket lige knap 1.000 helårsgrunde til salg i Danmark. Dyreste grund er 3.873 kvm inklusive egen sø midt i Rungsted til 12,5 millioner kr. I den modsatte ende af skalaen kan man få 690 kvm i Nyker udenfor Rønne for bare 30.000 kr., som godt nok ikke er byggemodnet.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter