Københavns overborgmester er med, når boligselskaberne AKB og SAB i dag, den 15. maj 2019, holder rejsegilde på 63 nye almene boliger på Retortvej i Valby.

Det gamle grønttorv er ved at forvandle sig til et mangfoldigt boligområde med både almene boliger, private lejeboliger og ejerlejligheder. Den 15. maj medvirker overborgmester Frank Jensen (S) i rejsegilde for yderligere 63 almene boliger i kvarteret.

Boligerne, som har fået navnet Fresias Hus, opføres af Samvirkende Boligselskaber og Boligselskabet. Byggeriet kommer til at rumme 41 familieboliger mellem 75 og 115 kvadratmeter og 15 mindre familieboliger på mellem 50 og 70 kvadratmeter. Desuden indeholder projektet syv ungdomsboliger på 35 kvadratmeter.

- Byen vokser med næsten 10.000 indbyggere om året, så hver gang der bliver opført en almen bolig, sikrer vi en bolig til københavnere med helt almindelige indkomster. Men vi skal have mange flere almene boliger, og derfor er jeg glad for, at vi har fået endnu bedre muligheder for at stille krav om, at hver fjerde ny bolig i København skal være almen, siger overborgmester Frank Jensen.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - idéer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2019.

De mindste ungdomsboliger i Fresias Hus på 35 kvm kommer til at koste 3.000 kr. per måned uden forbrug mens de største familieboliger på 115 kvm kommer til at koste omkring 11.500 kr. per måned uden forbrug. Byggeriets facader bliver udført i tegl, som har et varieret farvespil, der går fra rødt til gult. Facadernes højde varierer fra 4 til 6 etager, som tilpasser sig de omkringliggende byggeriers højder.

Fresias Hus forventes klar til indflytning i januar 2020.

I dag er 20 procent af Københavns boliger almene, og kommunen har en målsætning om at fastholde den andel af almene boliger i boligmassen. Derfor har Københavns Kommune som målsætning, at der bliver bygget 8.200 nye almene boliger frem mod 2025 – og endnu flere, hvis den private byggeaktivitet stiger.

I perioden 2011-2018 er der opført 2.592 nye almene boliger - og der er mange på vej de kommende år. Samlet har Københavns Kommune siden 2011 sat over 1,4 milliarder kr. af til almene boliger.

Kommunen har siden 2013 afsat over 400 millioner kr. i almen grundkapital alene til opførsel af 3.350 almene ungdomsboliger. Samtidig har Københavns Kommune lempet kravene til ungdomsboligbyggeri i kommuneplanen, særligt i forhold til krav om parkeringspladser og friarealer, så det bliver lettere at opføre ungdomsboliger.

Tid og sted
Rejsegildet finder sted på byggepladsen, Retortvej 3 i Valby den i dag, 15. maj 2019, klokken 14.00-15.30.

Fakta om byggeriet
Bygherrer: Boligselskabet AKB, København og Samvirkende Boligselskaber
Bygherrerådgiver: Domina
Totalentreprenør: NVU17
Arkitekter: Aarstidernes Arkitekter
Ingeniører: IngCon



Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter