I dag, den 20. februar 2020, er der rejsegilde på 2 nye bygninger i Carlsberg Byen. De vil både rumme med kontorer, restaurant, butik og lejligheder.

Byggeriet består af de 2 sammensatte bygninger, Grønlunds Tårn på 50 meter og Winge Hus-karréen i 5 etager ud mod Lagergade nær Vesterbro, har nået toppen. Bygningerne vil rumme 45 boliger, kontorer, butik og en restaurant i stueplan ud mod Kildepladsen. Netop Kildepladsen bliver et helt centralt sted i bykvarteret med grønne træer, legeplads, events, markeder, restauranter og butiksstrøg.

- Winge Hus og Grønlunds Tårn er indbegrebet af den type liv, vi ønsker at skabe i Carlsberg Byen. Her er en varieret boligmasse med indbydende rammer at bo, arbejde og mødes i samt rig mulighed for at få et lokalt samlingspunkt med stemning og puls, siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen.

VESTERBRO: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. maj 2020.

I selve tårnet bliver der 5 lejligheder på hver af de øverste 9 etager, alle med altan. Øverst på 14. etage kommer der 2 private tagterrasser. Fra 1. til 4. etage i både karré og tårn bliver der plads til erhverv med kontorlejemål fra 768 til 5.537 kvm, mens der i stueplan kommer både butik og restaurant.

- Det er vores ambition, at byggeriet skal være inviterende i både arkitektur og indretning. For eksempel har vi bygget karréen omkring et atrium, som åbner og forbinder etagerne. Kvadratmeterne i stueetagen lader vi stå helt råt, så den kommende restaurant- og butiksindehaver kan sætte deres eget præg, siger Camilla Schou Wollny, senior projektchef i Carlsberg Byen P/S.

Bruttoetagearealet for projektet inklusive kælder udgør 14.245 kvm fordelt på boliger, detail og erhverv, der ventes klar til brug i sommeren 2021.

Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenør på projektet, C.F. Møller og MVRDV er arkitekter og Niras er rådgivende ingeniører.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS