H-Kollegie Fonden er bygherre på det 7.400 kvm store kollegiebyggeri, som Hempel Fonden har finansieret med sin største enedonation i historien på 130 millioner kr. B. Nygaard Sørensen står for byggeriet, der er tegnet af JJW Arkitekter og Bascon, mens Wissenberg og Arkitema Architects er bygherrerådgivere. KAB skal administrere kollegiet.

Det var et stolt byggeteam, som mandag den 24.oktober 2016 kunne hejse kransen og fejre rejsegilde på DTU’s nye kollegium. For det er ikke lige sådan at bygge på DTU’s universitetscampus, hvor laboratorieudstyr er yderst følsomt over for bare de mindste vibrationer. Det pointerede Tjørn Djurhuus fra B. Nygaard Sørensen, byggeriets hovedentreprenør, i sin tale til håndværkerne. Og derfor var han også ekstra glad for at tidsplanen holder.

NB! Nye skoler i København for 5 milliarder. Konferencen afholdes d. 8. december 2016.

- Her er det ikke bare fru Hansens kaffekopper, der ryster og kan risikere at ryge på gulvet. Det kan være flere års forskning, der går tabt, hvis vi ikke tilpasser vores arbejde og har dyb respekt for de omgivelser vi arbejder i på DTU, sagde Tjørn Djurhuus.

- Det har derfor ikke været uden komplikationer hverken at ramme 3.000 meter betonpæle i jorden på byggegrunden, eller at installere elevator i bygningerne, når nabobygningen indeholder ekstremt følsomme og påvirkelige elektromikroskoper til forskning inden for elektromikroskopi, sagde Tjørn Djurhuus videre.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Seminaret afholdes d. 6. december 2016.

JJW Arkitekter vandt konkurrencen om at tegne det nye kollegie, som består af 3 bygningsklynger med hver 2 bygninger i henholdsvis 2 og 3 etager. Hver bygning får 12-13 møblerede studieboliger, fælles køkken, studielounge, fælles indre haverum og ligger i en grøn lysning mellem de gamle egetræer i den vestlige det af Lyngby Campus.

En del af kollegiet er muret op af genbrugssten fra gamle nedrevne bygninger. Stenene er efterfølgende blevet renset op, og for at muliggøre at stenene kan pilles ned og genbruges igen om 100 år, er de muret med en særlig kalkmørtel. Vinduespartierne er monteret i kompositrammer, hvilket betyder både tidsbesparelse og at man hurtigere får lukket og beskyttet vinduerne. Malingen kommer selvfølgelig fra Hempel.

- Det nye kollegium er et stærkt plus for DTU og for vores studerende. Forudsætningen for at vi kan modtage, og ikke mindst sende vores egne studerende ud gennem vores udvekslingsprogrammer til andre eliteuniversiteter, er også at vi har nogle attraktive studieboliger at tilbyde de studerende, sagde universitetsdirektør Claus Nielsen.

NB! Lyngby investeringer i byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 8. juni 2017.

Kollegiet står færdigt til august 2017 på DTU Lyngby Campus med møblerede studieboliger til 200 danske og internationale studerende. 

Enedonation fra Hempel Fonden
Hempel Fonden har finansieret det nye kollegie på DTU med 130 millioner kr., den største enedonation i Hempel Fondens historie. Donationen blev givet i forbindelse med Hempels 100 års jubilæum i 2015.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter