Byggeriet Strandhaverne består af 186 private udlejningsboliger. Yderligere er planlagt 25 procent almene boliger på grunden. Projektet opføres i 3 etaper og allerede fra årsskiftet, kan de første lejere flytte ind.

Der er fuld fart på boligbyggeriet øst for metrolinjen ved Amager Strand. Gennem de seneste 10 år har området udviklet sig fra et trist og nedslidt industrikvarter til i dag at være et tæt bebygget boligkvarter med nye, moderne boliger, hvor mange københavnere kan nyde godt af at bo tæt på Amager Strandpark og de mange rekreative aktiviteter langs vandet.

Onsdag den 18. september 2019 fejrede endnu et nyt boligbyggeri rejsegilde. NREP og AG Gruppen står bag Strandhaverne mellem Amager Strandvej og den gamle Amagerbane. Projektet består af 186 lejligheder og rækkehuse, hvor de første er klar til indflytning fra januar 2020. Under hele byggeriet er der parkeringskælder, som består af 130 pladser.

NB! Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

Strandhaverne er tegnet af Juul | Frost Arkitekter og er inspireret af den industrielle historie langs Amagerbanen.

- Det er en fornøjelse at følge udviklingen af det nye bykvarter ved Amager Strand. Vi var med fra starten, hvor vi tog første spadestik på Lidl-bygningen med 22 lejligheder ultimo 2010 og har siden opført næsten 1.000 boliger herude. Vi oplever stor efterspørgsel efter boliger ved Amager Strand, men det er også et område, som efterhånden har opbygget sin egen identitet og som ud over vandet, som jo altid er attraktivt, nu også har mange små butikker og hippe cafeer at byde på, siger Tony Christrup, direktør i AG Gruppen.

Nybyggeri efter høje standarder

NREP og AG Gruppen, bygherre bag Strandhaverne, bygger som i andre fælles projekter, med bæredygtighed for øje.

NB! Lejeforhøjelser - status, erfaringer og nye regler. Kurset afholdes d. 3. december 2019.

- Der er stor mangel på lejeboliger i området, og vi er glade for at kunne bidrage med endnu et bæredygtigt projekt til København. Strandhaverne vil få en af de absolut bedste certificeringer inden for bæredygtighed, den såkaldte DGNB Guld. Det betyder, at byggeriet lever op til nogle af de højeste miljømæssige krav, der findes. Med størrelser fra 51 til 155 kvm appellerer lejlighederne til et bredt udsnit af københavnere, og vi ser frem til at kunne byde de første indflyttere velkommen allerede til januar, siger Rune Kock, partner hos NREP.

Strandhaverne er NREP og AG Gruppens 6. fælles udviklingsprojekt, et partnerskab, der samlet omfatter mere end 100.000 kvm nybyggeri i København. NREP og AG Gruppen står bag flere bæredygtige boligprojekter, herunder også Ressourcerækkerne og Upcycle Studios i Ørestad Syd.

Fakta om Strandhaverne


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS