Såkaldte "coworking spaces" vinder frem i hele verden som den nye måde at have kontor - også i Danmark. Regus og erhvervsejendomsportalen Respace.dk indgået et samarbejde med henblik på at indtage det danske marked.

Efterspørgslen på coworking spaces er støt stigende i hele verden. Derfor har Respace indgået et samarbejde med Regus, om markedsføring af coworking spaces i Danmark.

- Coworking er en af de hurtigst voksende entrepreneurielle trends. Coworking handler mere om det kollaborative rum, hvor virksomheder kan skabe forbindelser til et fællesskab for at dele viden og for at berige hinanden i større dynamiske og afslappende rum, siger Peter Møller, Country Manager i Regus.

NB! Kontorhotel - projekter og udvikling. Konferencen afholdes d. 10. februar 2016.

I modsætning til et traditionelt kontorfællesskab har du i et coworking space ikke nødvendigvis din egen faste kontorplads. Faciliterne står til rådighed for fællesskabet. Både hvad angår pladser og mødelokaler men i mange tilfælde også udstyr, værktøj og maskiner.

- Vi ser en kæmpe fordel i, at man kan finde en kontorplads blandt ligesindede, der er skræddersyet ens behov. Derfor er vi meget forventningsfulde og glade for vores samarbejde med så stor og professionel en kapacitet som Regus, fordi vi ønsker, at det også i Danmark bliver meget lettere at få adgang til coworking spaces, ligegyldigt om man er et enkeltmandsfirma eller har flere ansatte, siger Jan Kristensen, partner i erhvervsejendomsportalen Respace.dk, der blev lanceret i sommeren 2015.

NB! Erhvervslejeloven - nye lovændringer og retspraksis. Konferencen afholdes d. 2. februar 2016.

Jan Kristensen ser tydeligt en tendens til at folks arbejdsvaner har ændret sig. Behovet for mere fleksible løsninger i forhold til egne kontorforhold har derfor også ændret sig.

- Det, der gør coworking unikt for især iværksættervirksomheder, er dels den uvurdelige effekt, det har at blive del af et dynamisk miljø og dels det faktum, at du slipper for at binde dig til en fast lejekontrakt med alt hvad det indbærer af praktiske udfordringer. Du kan hele tiden vurdere, om der er behov for én eller flere arbejdspladser, og om dit arbejdsrum skal være stort eller lille. På den måde skal du aldrig betale for plads, du ikke bruger, men risikerer heller aldrig at mangle. Og dine nye behov kan honoreres fra dag til dag, så du kan koncentrere dig om at drive din virksomhed, siger han.

Respace forventer en markant vækst inden for coworking spaces i Danmark i 2016.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter