Byggeriet af Harbour Gate ved Spritten i Aalborg er gået i stå, da parkeringskælderen har vist sig at blive 18 millioner kr. dyrere end først antaget. Alle salg af lejligheder annulleres, og projektet må tilbage til start.

De 26 lejligheder på mellem 80 til 250 kvm i Harbour Gate skulle efter planen stå klar i 2. halvår 2020, og allerede i januar 2018 var 14 af lejlighederne solgt for samlet mere end 100 millioner kr. Ifølge TV2 Nord er projektet dog løbet ind i et gevaldigt problem. Parkeringskælderen bliver 18 millioner kr. dyrere end først antaget.

- Vi havde Cowi til at stå for projektet, og de har beregnet hele kælderstrukturen og strukturen i huset. De har også hjulpet mig med at lave en beregning på prisen på p-kælderen, og den er desværre stukket rigtig, rigtig meget af, siger direktør for Cloud City, Martin Nielsen, til TV2 Nord.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

Charlotte Holm, der er pressechef i COWI, mener dog ikke, at COWI kan lægges til last. Hun forklarer til TV2 Nord, at beregningerne fra COWI hviler på forskellige forudsætninger, der skal opfyldes, før beregningerne passer.

- Vi kan fuldt ud stå inde for vores involvering i dette arbejde. Vi har gentagne gange forsøgt at få Martin til at konkretisere, hvilke kritikpunkter han har af vores arbejde, men det er ikke lykkedes, fortæller Charlotte Holm.

Harbour Gate er tegnet af BIG og består af 2 bygninger, som udgør en sammenhængende arkitektonisk form. I midten vil en stor port lede ind til det byrum, der kommer til at indramme verdens største kunstværk i glas skabt af den argentinske kunstner Tomás Saracenos.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter