Regeringen vil udvide hjælpepakken til naboerne til de nye F35-kampfly på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland fra 30 til 230 millioner kr.

Ifølge DR.dk er regeringen klar til at opgradere hjælpepakken til naboerne til de nye F35-kampfly på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland fra 30 til 230 millioner kr. Det fremgår af et aftaleudkast, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) beklager ifølge DR.dk i en skriftlig kommentar, at naboerne til Flyvestation Skrydstrup skal høre om ordningen gennem medierne.

"Det er virkelig ærgerligt. Vi er i fuld gang med arbejdet med at aftale en støjkompensationsmodel til gavn for naboerne. Men vi er ikke færdige endnu. I regeringen har vi gjort os meget umage for at finde en fair model. Jeg synes ikke, at det er ordentligt, at borgerne skal læse om brudstykker lækket i pressen", skriver hun.

NB! Jylland: Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning fra januar 2020. Kurset afholdes d. 15. januar 2019.

Ifølge aftaleudkastet vil naboerne blive inddelt i en rød zone, som er tættest på flyvestationen, en gul zone og dem udenfor.

I den røde zone, hvor der ligger 117 ejendomme, vil beboerne blive tilbudt at få opkøbt deres boliger. Beboerne i zonen kan også vælge at få kompensation i form af støjisolering. Beboerne får 10 år til at overveje, hvad de vil gøre.

I den gule zone, der strækker sig over et område på mere end 15 kilometer fra den ene ende til den anden, vil beboerne blive tilbudt støjsiolering. Der er cirka 1.500 boliger i den gule zone, skriver DR.dk.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens