Realdanias mål er at have over 1 milliard kr. placeret i missionsrettede investeringer inden 2026.

Realdania vil øge andelen af missionsrettede investeringer, som både skal bidrage til det økonomiske afkast, der er grundlaget for Realdanias løbende uddelinger til projekter og indsatser, og som samtidig skal understøtte de filantropiske mål og missionen.

I løbet af de kommende par måneder forventer Realdania i alt at have afgivet investeringstilsagn for omkring 500 millioner kr. i missionsrettede investeringer.

- Det er jo afkastet fra vores kommercielle investeringsformue, der danner grundlaget for vores filantropiske arbejde, siger Realdanias filantropidirektør Nina Kovsted Helk.

BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 9. marts 2022.

Realdania går med en del af den kommercielle investeringsformue blandt andet ind i 2 fonde, som investerer i virksomheder, der arbejder med nye teknologier inden for bygge- og ejendomsbranchen.

- Vi begyndte i 2020 at opbygge en portefølje af denne type missionsrettede investeringer, hvor vi både stiller krav til det økonomiske og det filantropiske afkast. Vi startede forsigtigt med en enkelt investering i 2020 og har så skruet markant op i 2021, siger investeringsdirektør i Realdania Kenneth Lillelund Winther.

Realdanias mål er at have over 1 milliard kr. placeret i missionsrettede investeringer inden 2026, hvor den nuværende investeringsstrategi udløber.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

Missionsrettede investeringer er eksempelvis investeringer, der understøtter energi-effektivisering med det formål at nedbringe udledningen af CO2.

Det kan også være investeringer i Venture Property Technology med fokus på digitalisering og nye løsninger inden for det byggede miljø, der kan medvirke til øget effektivisering og eksempelvis mindske spild og fejl i byggeprojekter.

Endeligt kan det være investeringer i noterede aktier, der bidrager til de 6 verdensmål, som er en del af Realdanias filantropiske strategi. Det kan eksempelvis være aktier i virksomheder, der bidrager til at nedbringe udledningen af CO2 på globalt plan.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS