Kulbro-laboratoriet på Sydhavnen slår lørdag dørene op for aarhusianerne.  Det bliver samlingssted for alle med interessere for og idéer til forvandlingen af den gamle kulbro til en attraktion og dynamo for hele sydhavns-området.

Fra på lørdag den 3. juni 2017 kan aarhusianerne besøge det nye Kulbro-laboratorium, der ligger under den gamle kulbro i Sydhavnen tæt på Spanien. Det er den private forening Kulbroens Venner, der står bag laboratoriet, og Martin Thim, initiativtager til Kulbroens Venner, fortæller, at aarhusianerne har meget at glæde sig til.

- Kulbro-laboratoriet er et tilbud til alle aarhusianere om både at følge og bidrage til forvandlingen af Kulbroen og Sydhavnen til et helt unikt område. Kulbroen skal være dynamoen i udviklingen af sydhavnskvarteret til en ny attraktiv bydel med både erhverv, kultur, rekreative områder og social mangfoldighed, og vi inviterer alle til at komme med deres idèer til udviklingen, siger han.

Udover debat- og inspirationsaftener med fokus på udviklingen af Kulbroen kan aarhusianerne også se frem til adskillige kulturelle arrangementer i området omkring Kulbro-laboratoriet. De kulturelle tilbud vil samtidig fungere som tests af, hvilke former for kultur, der kunne blive en del af områdets kommende DNA.

Aarhus Kommune har udskrevet en projektkonkurrence om udviklingen af Kulbroen på Sydhavnen, og konkurrencematerialet lægger op til at kulbroen skal forlænges, så den forbinder midtbyen med sydshavnsområdet via den nye Frederiks Plads. Ikke mindre 26 danske og udenlandske arkitektfirmaer har netop indsendt konkurrenceprojekter.

- Vi udstiller de spændende projekter i Kulbro-laboratoriet, så her kan man på tætteste hold følge, hvordan idéer til forvandlingen af Kulbroen og Sydhavnen er blevet til visionære projekter - og selv blive inspireret til at tænke videre, fortæller Martin Thim.

Kulbro-laboratoriet er finansieret af Realdania og det aarhusianske ejendomsudviklingsselskab Bricks.

- Støtten fra Realdania finansierede selve rammerne, og Bricks har til gengæld betalt alt interiør, siger Martin Thim.

Martin Busk, partner i Bricks, fortæller, at det er helt naturligt, at hans virksomhed støtter udviklingen af Kulbroen.

- Den forbinder ikke bare Frederiks Plads men hele midtbyen med Sydhavnen, som er på vej til at blive et fantastisk spændende område for alle. Det var afdøde Mads Møller, medindehaver af arkitektfirmaet C.F.Møller, der først så de enestående muligheder i kulbroen - den idè fortjener afgjort at blive ført ud i livet, slutter han.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter