Nu kan landets almene boligorganisationer søge en ny bæredygtigheds-pulje på 45 millioner kr. fra Realdania. Puljen er en del af Realdanias covid-19-indsats.

Som en del af den økonomiske genopretning oven på corona-krisen i foråret har regeringen gjort det muligt for Landsbyggefonden at igangsætte og støtte renoveringer af landets almene boliger for 30 milliarder kr.

Her skal der blandt andet skrues op for de grønne renoveringer, hvilket en ny pulje fra Realdania på 45 millioner kr. nu skal bidrage til.

Puljen skal i første omgang hjælpe landets almene boligorganisationer, der står overfor et kommende renoveringsprojekt, med at indhente målrettet rådgivning, der kan pege på, hvordan det er muligt at gøre renoveringsprojektet mere klimamæssigt bæredygtigt. Fokus er på reduktion af drivhusgasser gennem energiløsninger, materialevalg og genanvendelse af byggematerialer.

- De mange potentialer, der ligger i at træffe mere bæredygtige og grønne valg ifm en renovering, vil vi i Realdania gerne være med til at kortlægge. Derfor er målet med puljen at give lidt ekstra luft i renoveringsbudgettet til netop det. Vores håb er også, at der er boligorganisationer, der efter endt rådgivning er klar til at tage nogle ambitiøse, bæredygtige valg. Det er netop de projekter, vi også gerne vil støtte økonomisk, når de realiseres, fordi vi her kan være med til at bidrage med vigtig ny viden og nye erfaringer i bæredygtig renovering, som hele den almene sektor kan drage nytte af fremover, siger Nina Kovsted Helk.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

Mange almene boligorganisationer er allerede i gang med at lede efter energiforbedringer, og tanken med den nye pulje er at gøre det muligt for boligorganisationerne at lede efter yderligere tiltag - også på materialesiden - som er klimamæssigt bedre. Derudover er puljen ikke kun for renoveringsprojekter, der får støtte gennem Landsbyggefonden.

Læs mere om Realdanias pulje til klimamæssig bæredygtighed i almene boligorganisationers renoveringsprojekter og søg her

Sådan søges puljen
Puljen kan søges af almene boligorganisationer, som ansøger på vegne af en eller flere konkrete almene boligafdelinger.

Det konkrete renoveringsprojekt skal have et omfang svarende til et entrepriseudbud på mindst 25 millioner kr.

Det skal derudover være på et stadie, hvor det stadigvæk praktisk er muligt at styrke den klimamæssige bæredygtighed i projektet, og hvor en målrettet bæredygtighedsanalyse kan indpasses tidsplanen uden unødig forsinkelse.

Der er ansøgningsfrist for støtte til rådgivning den 16. november 2020, og afhængigt af antallet af ansøgninger, vil der muligvis være ny ansøgningsrunde i løbet af 1. kvartal 2021.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.