Flere virksomheder bygger nye domiciler i Sdr. Borup tæt på E45. På godt 1 år har Randers Kommune solgt over 110.000 kvm erhvervsjord i området.

Der vil i 2021 være masser af byggeaktivitet i Sdr. Borup, hvor Randers Kommune i løbet af 1 år har solgt over 110.000 kvm erhvervsjord. Blandt virksomhederne, der bygger nyt i området, er Hörmann Danmark.

- I Sdr. Borup har vi fundet det rigtige antal kvm til den rigtige pris og med en beliggenhed tæt på motorvejen. Vi er en salgs- og logistikvirksomhed og har derfor stor fokus på tilgængeligheden , siger Jan Rahbek, der er administrerende direktør for Hörmann Danmark.

Den verdensomspændende virksomhed, der producerer døre og porte, går i 2021 i gang med at opføre sit nye danske hovedsæde på 4.000 kvm i Sdr. Borup.

Dermed følger Hörmann Danmark trop med virksomheder som Sekura Cabins og Toppac, der også er i fuld gang med at etablere sig i det populære erhvervsområde. Ligesom Randers Jernstøberi, der efter mere end 100 år på den nuværende placering på Industrivej i Randers har valgt at rykke teltpælene op.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2021.

- Randers Jernstøberi hører selvfølgelig til i Randers, men vores nuværende placering er ikke særlig hensigtsmæssig, da vi har mange tunge transporter gennem byen. Sdr. Borup ligger fremragende i forhold til logistik, og vi glæder os til at flytte til de nye lokaler, siger administrerende direktør Hans Lykke Jensen.

For både Hörmann Danmark og Randers Jernstøberi har flere muligheder været i spil før valget faldt på at bygge nyt i Sdr. Borup. Men det var her, at virksomhedernes behov kunne blive opfyldt til den rigtige pris. Både nu og på længere sigt.

- Vi starter med at bygge en fase 1 med cirka 4.000 kvm lager, som i en fase 2 kan udvides til cirka 6.000 kvm. Det skulle dække vores behov i en anseelig årrække fremover, fortæller Jan Rahbek.

Og samme melding kommer fra Randers Jernstøberi, der bygger et cirka 3.000 kvm stort højlager med administration og gode udvidelsesmuligheder, hvis behovet skulle opstå.

Efter planen forventer Hörmann Danmark at gå i gang med byggeriet i 2021 med indflytning i løbet af 2022, mens Randers Jernstøberi forventer at flytte ind i de nye lokaler i løbet af sommeren 2021.

 


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder